FlixBus se chystá do Jižní Ameriky, na konci roku vyjede v Brazílii
Po Severní Americe vyjede FlixBus i v Jižní Americe. Foto FlixBus

Brazílie připravuje revoluci v autobusové dopravě a FlixBus hodlá tuto příležitost využít. Jako první propojí dálkovými autobusy Ria de Janeiro a Sao Paulo.
Brazílie připravuje revoluci v autobusové dopravě a FlixBus hodlá tuto příležitost využít. Jako první propojí dálkovými autobusy Ria de Janeiro a Sao Paulo.
Brazílie otevře svůj trh s autobusy konkurenci a FlixBus plánuje tuto příležitost využít . V jednom z největších autobusových trhů na světě je autobus nejpoužívanějším sdíleným dopravním prostředkem, přičemž přibližně 60 % obyvatelstva využívá dálkové linky.

André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti FlixBus, uvedl: "Očekáváme, že otevření brazilského trhu povede k výrazné změně a mnoha příležitostem pro inovativní hráče, jako jsme my. Konkurenční trh nabízí zákazníkům větší výběr a vede k udržitelnějším možnostem mobility i cenově dostupnějšímu cestování. Od chvíle, kdy FlixBus začal podnikat, učinilo tento důležitý krok mnoho evropských zemí, které v konečném důsledku zlepšily celkovou nabídku mobility pro cestující. Doufáme, že zbývající země, jako je Španělsko, Řecko nebo Rumunsko, brzy rozpoznají potenciál otevření trhu, který přiláká více lidí k udržitelnému hromadnému cestování."

V návaznosti na nedávné kroky federálních regulačních orgánů směřujících k větší konkurenci bude FlixBus jedním z prvních globálních hráčů, kteří chtějí tamějším zákazníkům poskytovat snadnou, cenově dostupnou a pohodlnou autobusovou dopravu. Vstup na trh připravuje tým společnosti FlixBus se sídlem v Sao Paulu pod vedením Edsona Lopese, který bude mít na starosti řízení pobočky a  obchod. Společnost chce začít se spojováním největších měst, například Ria de Janeira a Sao Paula, poté se dále rozšiřovat a postupně vytvořit celostátní síť.  

FlixBus společně se svými regionálními partnery vytvořila největší síť dálkové autobusové dopravy v Evropě a je už dvojkou na trhu ve Spojených státech. Nyní se zaměří na budování sítě v celé Brazílii. Klíčem k úspěchu v této jihoamerické zemi budou produktové inovace a chytrý přístup k podnikání, uvedla společnost v tiskové zprávě

Edson Lopes, výkonný ředitel společnosti FlixBus Brazílie: "Představíme novou alternativu mobility s cílem expandovat v regionech, kde v současné době chybí konkurence a kde lidé hledají cenově dostupný dopravní prostředek. Díky chytrému obchodnímu přístupu a skvělému produktu se společnosti FlixBus podařilo změnit způsob, jakým lidé cestují po Evropě a USA. V letošním roce začneme brazilským zákazníkům nabízet stejný zážitek s vysokými standardy kvality, přístupu k životnímu prostředí a  nejlepším poměrem ceny a kvality."

Začátkem června 2021 oznámil FlixBus nově uzavřené kolo financování ve výši více než 650 milionů dolarů. Tyto prostředky budou použity na rozšíření nabídky FlixBus a FlixTrain na mnoha nových i stávajících trzích. Významná část je určena na financování globální expanze do nových teritorií, přičemž nejdůležitějším je právě Brazílie.

André Schwämmlein doplňuje: "Vidíme potenciál pro naše cenově dostupná a udržitelná řešení mobility po celém světě, ve všech zemích. Zejména v těch, co se nyní výrazně rozvíjejí, jako je Brazílie nebo Turecko, kde jsme přítomni od roku 2019. Právě v nich se mobilita lidí rychle zvyšuje, proto je klíčové vybudovat atraktivní síť dopravních spojení. Zajistíme tak, že jejich zvyšující se potřeby mobility budou uspokojeny udržitelným způsobem. Vzhledem k tomu, že dálkové autobusy jsou jedním z nejšetrnějších způsobů cestování ke klimatu, větší nabídka významně přispěje k tomu, aby cestování bylo udržitelnější z dlouhodobnější perspektivy."