Double-deckery s lasičkou na linkách v Dolním Rakousku
Sedm nových double-deckerů Setra pro linky Wieselbus. Foto OBB

Sedm nových bezbariérových dvoupodlažních autobusů Setra 500 provozuje Postbus na expresních linkách v Dolním Rakousku.
Sedm nových bezbariérových dvoupodlažních autobusů Setra 500 provozuje Postbus na expresních linkách v Dolním Rakousku.
Největší rakouská autobusová společnost Österreichische Postbus AG získala na konci roku 2020 zakázku na zabezpečení provozu na sedmi linkách Wieselbus na příštích osm let. Z celkem 29 autobusů vyjelo v červenci také sedm dvoupodlažních.  

Lasičky jsou jako symbol rychlosti logem expresních autobusových spojení Wieselbus na východě Rakouska. Nové double-deckery Setra v jednotném bílém a zeleném designu jsou v provozu právě na těchto dálkových linkách vedených hvězdicovitě z venkovských a průmyslových oblastí Dolního Rakouska do jeho hlavního města St. Pölten. Moderní expresní autobusový systém Wieselbus je od července také ještě lépe koordinován s klasickou veřejnou dopravou. Ročně ujedou autobusy Postbus na trasách Wieselbus kolem 1,6 milionů kilometrů.

Double-decker Setra 500 Euro VI nabízí maximální komfort a pohodlí. Má prostor pro 20 stojících cestujících a 72 míst k sezení na pohodlných sedadlech s individuálně nastavitelnými opěrkami hlavy a nohou, lampami na čtení, USB zásuvkami, sklopnými stolky, toaletou a WiFi. Každý autobus má prostor pro invalidní vozík a nástupní rampu u zadních dveří, uzavřenou kabinu řidiče, systém počítání cestujících a informační panely. 

Systém Wieselbus patří pod největší dopravní asociaci v Rakousku - VOR. Ta s více než 40 železničními a autobusovými partnery poskytuje od roku 1984 komplexní služby pro cestující ve Vídni, Dolním Rakousku a Burgenlandu.


Double-deckery s lasičkou na linkách v Dolním Rakousku
Double-deckery s lasičkou jako symbolem rychlosti pro expresní linky v Dolním Rakousku. Foto OBB