Do Integrované dopravy Plzeňska se zapojí linky MHD Klatovy
Na třech linkách MHD v Klatovech jezdí autobusy značky BMC NEOCITY 8,5 m a dva PROCITY 12 m. Foto BusPlan

Na předplatní i jednotlivou jízdenku IDPK zóny 084 půjde od 1. července cestovat třemi linkami městské hromadné dopravy v Klatovech. Dál platí i městský tarif.
Reklama
Na předplatní i jednotlivou jízdenku IDPK zóny 084 půjde od 1. července cestovat třemi linkami městské hromadné dopravy v Klatovech. Dál platí i městský tarif.
Na linkách městské hromadné dopravy v Klatovech č. 436001, 436002 a 436004 bude od 1. července kromě tarifu MHD města Klatovy platit nově předplatné i jednotlivé přestupní i nepřestupní jízdné Integrované dopravy Plzeňského kraje (zóna 084).

V autobusech MHD bude možné koupit přestupní jízdenku IDPK, která bude platit i ve vozech ostatních dopravců. Naopak na jízdenku zakoupenou v příměstských autobusech a vlacích, i rychlících, platnou pro zónu 084 nebo 255 půjde cestovat i v MHD v Klatovech.  

Městské linky v Klatovech provozuje od července 2020 Klatovská dopravní společnost autobusy značky BMC. Na třech linkách jezdí NEOCITY 8,5 m a dva PROCITY 12 m.

Dopravní systém Integrovaná doprava Plzeňského kraje (IDPK) má právě rok. Od 1. 7. 2020 ve všech osobních a spěšných vlacích, ve všech rychlících a expresech, v příměstských autobusech (v rámci Plzeňského kraje), v MHD Plzeň a dalších systémech MHD v Plzeňském kraji, využívat jeden jízdní doklad, který funguje mezi všemi zapojenými dopravci, na následujících nosičích jízdného - papírová jízdenka, mobilní aplikace a Plzeňská karta. Předplatné i jednotlivé přestupní jízdné platí u dopravců ARRIVA STŘEDNÍ ČECHY, České dráhy, GW Train, a Plzeňské městské dopravní podniky. Předplatné dále uznávají Transdev a Lextrans (v oblasti Rakovnicka a Čisté), na některých linkách ČSAD autobusy Plzeň, ČSAD STTRANS v oblasti Horažďovicka. Od července 2021 i Klatovská dopravní společnost na linkách v Klatovech.