Deutsche Bahn uzavřela rámcovou smlouvu na e-busy s BYD
Ve městě Ettlingen ve spolkové zemi Badensko-Württembersko bude letos uvedeno do provozu pět bezemisních autobusů BYD. Foto BYD

Čínský BYD získal zatím první objednávku na své 12 metrové nové modely autobusů, dodá pět vozů DB Regio Bus, největšímu provozovateli autobusové dopravy v Německu.
Čínský BYD získal zatím první objednávku na své 12 metrové nové modely autobusů, dodá pět vozů DB Regio Bus, největšímu provozovateli autobusové dopravy v Německu.
Čínský BYD získal svou první objednávku od společnosti DB Regio Bus, divize autobusové dopravy jednoho z největších německých dopravců, Deutsche Bahn. BYD a DB podepsaly rámcovou dohodu na dodání dvanáctimetrových autobusů nejnovější generace s řadou technických inovací. Vozy mohou být dodávány v průběhu roku 2021.

Podle této rámcové smlouvy bude v Ettlingenu ve spolkové zemi Badensko-Württembersko letos uvedeno do provozu pět bezemisních 12 metrových autobusů BYD. Jedná se o druhou dodávku e-busů BYD v Německu, v říjnu 2020 bylo předáno 22 vozidel v Gelsenkirchenu a Bochumu.

Objednávka od DB Regio Bus je pro tento model nízkopodlažního e-busu nejnovější generace BYD první. Uveden byl na Busworld 2019 a podle výrobce je vybaven řadou upgradů, včetně zcela nového klimatizačního systému, ovladače „6 v 1“, který integruje základní elektronické komponenty vozidla, baterií s kapacitou 422 kWh a systémem sledování vozidel FleetLink společnosti BYD. Získal také cenu iF za design „Home from Home“.

Tato důležitá objednávka svědčí o důvěře, kterou společnost Deutsche Bahn vkládá do našeho nejprodávanějšího produktu nejnovější generace,“ uvedl výkonný ředitel BYD Europe, Isbrand Ho. „Objednávka tak významného provozovatele veřejné dopravy je navíc přijetím značky BYD obecně na německém autobusovém trhu. Jsme dodavatelem komplexních řešení eMobility, a jsme schopni navázat pevné partnerství s místními úřady a provozovateli, a domnívám se, že to bude znamenat stále více e-busů autobusů BYD ve městech po celém Německu.“

Deutsche Bahn Regio Bus je největším provozovatelem autobusové dopravy v Německu. 30 autobusových společností a přidružených společností s celkovým počtem více než 11 500 autobusů zajišťuje dopravu po celém Německu.