Stánek ČSAD SVT Praha a ROPID navštívili mnozí vzácní hosté, také ministr pro místní rozvoj Pavel Němec viz foto. Tradiční dodavatel informačních technologií nejen pro dopravu
Stánek ČSAD SVT Praha a ROPID navštívili mnozí vzácní hosté, také ministr pro místní rozvoj Pavel Němec viz foto. Tradiční dodavatel informačních technologií nejen pro dopravu
Stánek ČSAD SVT Praha a ROPID navštívili mnozí vzácní hosté, také ministr pro místní rozvoj Pavel Němec viz foto. Tradiční dodavatel informačních technologií nejen pro dopravu ČSAD SVT Praha představil na Středoevropském veletrhu cestovního ruchu v Praze. Ministr pro místní rozvoj Pavel Němec (uprostřed), Jan Kotík z ČSAD SVT Praha (vpravo) a Pavel Roček z APEX Jesenice u informačního stojanu s úpravou pro nevidomé na výstavě Holiday World.
(foto Petr Matička)

"Na veletrhu jsme prezentovali novinky v AMSBUS - automatizovaném místenkovém systému - možnost předprodeje vstupenek do divadel prostředním Bohemia Ticket International v kancelářích AMS, které o to projeví zájem. Novinkou pro dopravce, využívající dispečerské řízení vlastních spojů AMSBUS, je přístup přes mobilní telefon k vlastním datům s okamžitým přehledem rozprodanosti spojů - řidič si tak může například zjistit, kolik cestujících by mělo přistoupit na další zastávce. Služby jsme připraveni nabídnout i dalším uživatelům mezi dopravci, cestovními i informačními kancelářemi," vysvětlila Ing. Miroslava Kristlová z obchodního oddělení ČSAD SVT Praha.
Tomáš Vršitý
(ROPID - autor těchto fotografií), vlevo Pavel Roček APEX Jesenice
Jiří Zdobnický
(obchodní odd.ČSAD SVT Praha)

Kromě novinek v AMSBUS byly předvedeny nové možnosti využití Celostátního informačního systému o jízdních řádech - CIS. "CIS bude poprvé použit pro tisk jízdních řádů Středočeského kraje - rozšířené o příměstské linky Pražské integrované dopravy. Žádanou službou bude jistě i průběžná možnost tisku vybraných stran z aktualizovaného CIS. Samozřejmě bude součástí expozice i samoobslužný informační stojan a informace o jeho stávajících i nových možnostech," uzavřela Miroslava Kristlová.
Pro zájemce z okruhu dopravců byla připravena i nabídka komplexního informačního systému ADONIS a spolupráce na webu BUS Portál, na jehož stránkách právě jste :-). BUS Portál se prezentoval i nabídkou cestujícím.





Dagmar Braunová (BUS Portál a ADONIS - zdůrazněno plzeňské pracoviště ČSAD SVT) (dabra).