Cestovní ruch v Anglii vítá plán na postupné uvolňování lockdownu
Leger Shearings hlásí obrovský počet rezervací poté, co britská vláda oznámila harmonogram znovuotevření země. Foto Shearings

Rekordní rezervace hlásí provozovatelé autobusových zájezdů i letecké společnosti po oznámení vlády o pravděpodobném uvolnění lockdownu od 17. května.
Reklama
Rekordní rezervace hlásí provozovatelé autobusových zájezdů i letecké společnosti po oznámení vlády o pravděpodobném uvolnění lockdownu od 17. května.
Poté, co britská vláda před týdnem představila harmonogram postupného otevírání Anglie po těžkém lockdownu, okamžitě prudce narost zájem o cestovní ruch. Rezervace se zvýšily několikanásobně.

Jeden z největších britských provozovatelů autobusových zájezdů, společnost Leger Shearings Group (Shearings zkrachovala letos v létě kvůli pandemii covid-19, značku koupila společnost Leger Holidays), hlásí bezprecedentní nárůst rezervací. Generální ředitel Liam Race, uvedl 24. února pro server British Travelmole, že den po oznámení vlády o pravděpodobném obnovení mezinárodního cestování od 17. května, se zvýšil počet rezervací o 220 procent proti stejnému datu loňského roku.

"Tržby byly neuvěřitelné, doslova nezvládáme množství telefonů a povolali jsme i zaměstnance z jiných částí skupiny, abychom se pokusili na všechny odpovědět co nejrychleji," řekl. „Také jsme prodloužili otevírací dobu do 20:00 od pondělí do pátku a zdvojnásobili jsme kapacitu telefonní linky."

Po oznámení Borise Johnsona, že od 17. května bude možné cestovat (s testováním a dalšími opatřeními), hlásí rychlý nárůst rezervací i ostatní cestovní kanceláře jako je TUI a Jet2holidays, letecké společnosti a charteroví operátoři ve Velké Británii.