Břeclav bude prvním městem v ČR s autobusem nové generace Scania

BORS Břeclav modelem CITYWIDE LF rozšíří flotilu stávajících vozidel Scania. Cestující břeclavské MHD se na nový typ autobusu mohou těšit v říjnu.
BORS Břeclav modelem CITYWIDE LF rozšíří flotilu stávajících vozidel Scania. Cestující břeclavské MHD se na nový typ autobusu mohou těšit v říjnu.
Jihomoravská Břeclav se stane prvním městem v ČR s nejnovějším autobusem Scania. Nová generace autobusů Scania byla vyvinuta na základě více než staletých zkušeností na poli konstrukce tak, aby vyhovovala potřebám současných i budoucích měst. I proto nabízí výběr různých pohonných jednotek, nejen klasické dieselové, ale také plynové motory a CITYWIDE LF také v plně elektrické verzi.

Společnost BORS Břeclav, která je naším dlouholetým spokojeným zákazníkem se rozhodla pro verzi s pohonem na stlačený zemní plyn, protože s provozem na CNG má už zkušenosti a v praxi se jí toto řešení osvědčilo nejen co do spolehlivosti, ale také provozních nákladů,“ říká manažer prodeje autobusů Scania Lukáš Martinů.

Autobus nové generace se kromě propracované konstrukce zvyšující komfort a zlepšující užitné vlastnosti, využívá nejmodernější technologie pro bezpečnost silničního provozu a posádky vozidla. Scania si také dala za cíl zvýšit spolehlivost a snížit spotřebu.

Jedná se o nejvyspělejší technologie nové generace autobusů s množstvím bezpečnostních prvků usnadňujícím řidičům jízdu v městském provozu. Autobus má v sobě čidla pro sledování a vyhodnocování pohybu chodců a cyklistů, která v případě jejich identifikace varují řidiče zvukovou a světelnou výstrahou nebo varování mrtvého úhlu,“ popisuje starosta města Svatopluk Pěček bezpečnostní přednosti vozidla.

Společnost BORS Břeclav o tento nový model Scania CITYWIDE stála tolik, že kvůli němu musela žádat u Města Břeclav o prodloužení lhůty pro nákup k obstarání autobusu o dva měsíce. Dopravce by smlouvu o veřejných službách v přepravě cestujících mohl naplnit koupí autobusu jiné značky, ale i po zkušenostech z testování raději doporučil pořídit vůz špičkových vlastností značky Scania. Toto řešení je pro něj optimální také proto, že celá flotila vozidel bude stejné značky, takže i servis bude jednotný.


Břeclav bude prvním městem v ČR s autobusem nové generace Scania