Autobusy na výstavě - již po patnácté v Targi Kielce

Jubilejní mezinárodní veletrh veřejné dopravy TRANSEXPO, největší událost dopravního odvětví v Polsku, se koná 21. - 23. října. Tématem je autobus budoucnosti.
Jubilejní mezinárodní veletrh veřejné dopravy TRANSEXPO, největší událost dopravního odvětví v Polsku, se koná 21. - 23. října. Tématem je autobus budoucnosti.
Přestože výstava začíná za několik měsíců, na seznamu vystavovatelů jsou již domácí i zahraniční lídři v oboru. Přihlášeni jsou Solaris Bus & Coach, Autosan, EvoBus Polska, ABP Bus & Coach, Volvo Polska, Iveco Poland, Irizar, Man Truck & Bus a také společnosti dodávající díly, zařízení a ICT do vozidel: Voith, R. & G Plus, Kiel, Ster, Groeneveld, Camira, Herbert Kneitz, Drabpol, Polgard, DPK System, GMV, Peter Renz, Medcom, Pixel, Stako, Webasto.

Předchozí ročník veletrhu, který probíhá v dvouročním cyklu, posílil pozici TRANSEXPO v Polsku.  Výstava v roce 2018 přinesla řadu premiér, důležitých smluv, téměř 6 500 návštěvníků z oboru a významných obchodů. Solaris Bus & Coach v Targi Kielce představil ve světové premiéře svůj velmi lehký a ekonomický Urbino 12 LE lite hybrid. Na TRANSEXPO 2018 se rozloučila prezidentka SOLARIS Solange Olszewska, která předala štafetu poté, co byla společnost prodána španělským akcionářům. EvoBus představil poprvé v Polsku městský autobus budoucnosti Mercedes Future - velký hit pro návštěšvníky.

15. ročník veletrhu TRANSEXPO s Targi Kielce spoluorganizuje již tradičně Hospodářská komora městské dopravy. Partnery akce jsou Polská asociace autokarových dopravců, Polská obchodní komora pro automobilovou dopravu a spedici a Městský dopravní podnik v Kielcích.