19 nových autobusů Setra pro společnost Geldhauser
Společnost Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG převzala 16 nových autobusů Setra pro pravidelnou dopravu v Neu-Ulmu. Foto Daimler

Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG realizuje své nové koncepty se šesti autokary S 531 DT a deseti S 418 LE. Na turistické cesty vyrazí i Setry S 516 HD.
Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG realizuje své nové koncepty se šesti autokary S 531 DT a deseti S 418 LE. Na turistické cesty vyrazí i Setry S 516 HD.
Šest patrových modelů Setra S 531 DT společnosti Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG jsou vůbec prvními double-deckery, které jezdí na linkách provozovaných mnichovským dopravcem Münchner Verkehrs- und Tarifverbund (MVV). Geldhauser Linien je jedním z jeho partnerů. Tyto autobusy, které jezdí tam a zpět mezi Dasingem (ležícím v Bavorsku, asi 10 km východně od Augsburgu) a Pasingem (západní část Mnichova) asi 35 kilometrovou trasu po dálnici A8, poprvé spojují Augsburger Verkehrs- und Tarifverbund AVV (provozovatel veřejné dopravy v Augsburgu) s MVV - a také tyto dva reginy.

Kromě autobusů S 531 DT pořídil bavorský rodinný podnik z Hofoldingu poblíž Mnichova také deset autobusů Setra Low Entry MultiClass. Autobusy S 418 LE business jsou v provozu na expresní lince z mnichovské železniční stanice Ostbahnhof do města Ottobrunn jihovýchodně od Mnichova: i toto je další nová trasa.

Ještě předtím Martin Geldhauser, který je zástupcem třetí generace ve vedení této tradiční společnosti, převzal v zákaznickém centru v Neu-Ulmu tři autobusy Setra ComfortClass. Pětihvězdičkové verze modelu S 516 HD vyrazí na cestu v roce 2021 pro exkluzivní turistický program společnosti.

Geldhauser Linien - und Reiseverkehr GmbH & Co. KG v současné době zaměstnává více než 750 lidí a ve svém vozovém parku má více než 550 vozidel - od malých autobusů vybavených pro cestující s omezenou schopností pohybu až po luxusní dvoupodlažní autobusy pro vlastní zájezdový program. Autobusy pravidelné dopravy jezdí v okresech Mnichov, Starnberg, Bad-Tölz/Wolfratshausen, Fürstenfeldbruck a Dachau jako autobusy linkové dopravy, školní autobusy a v dopravních špičkách. Dopravní společnost založená v roce 1962 má mezi svými zákazníky kromě MVV také místní úřady, firmy, školy a různé kluby.

Daimler


19 nových autobusů Setra pro společnost Geldhauser
Martin Geldhauser převzal nové autobusy Setra od Tilla Oberwördera, ředitele Daimler Buses. Foto Daimler