Z jednání valné hromady ADSSF
Slavnostní večer 18. 9. 2021 zahájil prezident Jaroslav Hanák, který vede ADSSF celých 30 let. Foto ADSSF

18. září 2021 proběhla v Brně také oslava 30 let od založení sdružení dopravců ADSSF. Zpočátku se soustředilo na moravské regiony, brzy se rozrostlo i do Čech.
18. září 2021 proběhla v Brně také oslava 30 let od založení sdružení dopravců ADSSF. Zpočátku se soustředilo na moravské regiony, brzy se rozrostlo i do Čech.
Důležitou zprávou z jednání valné hromady ADSSF 18. září je jednoznačný souhlas členů s pokračováním činnosti Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska se stávajícími statutárními zástupci do konce příštího roku.

Další informace z programu valné hromady:


  • Covid-19 - zaměstnavatelé se postavili k řešení zodpovědně a situaci na rozdíl od vlády zvládli dobře, své zaměstnance i přes velké finanční náklady ochránili.
  • Předpokládaný vývoj ekonomiky do konce roku 2021 + start do roku 2022.
  • Jednání expertního týmu v Lánech.
  • Podpora exportu (Vietnam) + podnikatelské mise (Polsko, Dubaj).
  • Opatření Evropské komise a Evropského parlamentu / GREEN DEAL, FIT FOR 55 - na období 2021 - 2023 získá ČR z Evropské unie přes bilion korun (42 % finančních prostředků na Green Deal a 20 % na digitalizaci).
  • Informace z oblasti sociální legislativy - minimální mzda, další týden dovolené, zkrácení pracovní doby, nemoci z povolání,  bankovní a jiné sektorové daně, platy státních zaměstnanců.
  • Problematika dopravní obslužnosti - aktuální informace všech členů ke strategii, rozsahu a financování veřejné dopravy v jednotlivých krajích po covidu - priority, peníze, obnova vozového parku a výběrová řízení.
  • Problematika nákladní dopravy - aktuální informace z výsledků a aktivit Sdružení ČESMAD BOHEMIA.
  • Připravovaná legislativa.

Podrobnosti jsou uvedeny v zápise z valné hromady dostupném pro oprávněné uživatele.

Ve stejný den uspořádali členové u příležitosti svého významného výročí v Kongresovém sále Hotelu Voroněž  v Brně slavnostní akci. Uplynulých 30 let činnosti zhodnotil prezident ADSSF Jaroslav Hanák. Hosty pozdravil mimo jiné ministr dopravy Karel Havlíček a zástupci sponzorů, kterými byly MAN Truck & Bus, IVECO Czech Republic, SOR Libchavy, HESTI Praha, Zliner Zlín, SATUM CZECH Ostrava a JIHA TRADE.  Večer moderoval Vlastimil Korec a vystoupili Cimbálová muzika Ladislava Pavluše, Monika Absolonová, orchestr Night and Day Band a skupina QUEENIE.

O vzniku ADSSF:

Zástupci dvaceti jedna podniků a dvou učilišť podepsali 22. ledna 1991 na ustavující valné hromadě v ÚAN Zvonařka v Brně smlouvu o založení nezávislého, nepolitického a dobrovolného sdružení. Ta byla základem pro vznik Asociace s.p. ČSAD Jihomoravského kraje, která se o rok později přejmenovala na Asociaci dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska (ADSSF) a umožnila členství subjektům i z dalších moravských a českých regionů. Členská základna ADSSF se tak během následujících let postupně rozrůstala. V čele ADSSF je od jejího vzniku Jaroslav Hanák.

Busportál je partnerem ADSSF už od roku 2004.



Z jednání valné hromady ADSSF
Významní hosté a sponzoři na oslavě 30 let ADSSF 18. 9. 2021 v Brně. Foto ADSSF
Z jednání valné hromady ADSSF
Jaroslav Hanák a Monika Absolonová. Foto ADSSF
Z jednání valné hromady ADSSF
Z jednání valné hromady ADSSF
Z jednání valné hromady ADSSF
Z jednání valné hromady ADSSF
Během večera vystoupili Cimbálová muzika Ladislava Pavluše, Monika Absolonová, orchestr Night and Day Band a skupina QUEENIE. Foto ADSSF