Wrightbus objednává další bateriové systémy pro své autobusy
Ilustrační foto: Autobusy výrobce Wrightbus, zdroj: https://wrightbus.com/

Forsee Power dostal od Wrightbus další velkou objednávku. Severoirský výrobce autobusů ELECTROLINER či HYDROLINER objednává bateriové moduly pro 420 elektrobusů.
Forsee Power dostal od Wrightbus další velkou objednávku. Severoirský výrobce autobusů ELECTROLINER či HYDROLINER objednává bateriové moduly pro 420 elektrobusů.
Objednávka bateriově-elektrických autobusů obsahuje tři varianty modulů s kapacitou 11, 16 a 21 kWh. Jak už název Zen Slim napovídá, baterie se vyznačují plochým formátem, který by měl umožnit snadnou integraci do podvozku vozidla. Výrobce baterií informace zveřejnil loni v lednu a již v té době byl Wrightbus označen za prvního zákazníka modulů. Forsee Power a Wrightbus spolupracují od roku 2013. 

Podle nejnovějších informací poskytují moduly Forsee Power celkovou kapacitu 333 kWh až 454 kWh pro double-deckery Wrightbus a 333 kWh až 550 kWh pro jednopatrové autobusy. „Naše nová pohonná jednotka dvoupodlažního autobusu vybavená bateriemi FORSEE ZEN SLIM má nejvyšší kapacitu baterie pro britský double-decker a je také mimořádně energeticky účinná,“ řekl Robert Best, technický ředitel Wrightbus. Autobusy se údajně dají nabít za pouhé 2,5 hodiny a na jedno nabití ujedou 320 kilometrů.

Forsee Power uvádí, že dosud vybavil svými bateriemi 1200 elektrických autobusů po celém světě. V polovině minulého měsíce otevřel výrobní závod v Poitiers. Závod má pět montážních linek na baterie pro elektrobusy s výrobní kapacitou 1 GWh. Podle Rembauville-Nicolle se flotila vozů vybavených bateriemi společnosti v následujících 12 až 18 měsících více než zdvojnásobí.

Společnosti neuvádějí podrobné informace o vysokokapacitních bateriových systémech Pulse pro vodíkový program severoirského výrobce. Vodíkové autobusy od Wrightbusu budou brzy na cestách v Kolíně nad Rýnem. Jak již bylo uvedeno, společnost získala objednávku na 20 garantovaných a 40 volitelných autobusů od provozovatele veřejné dopravy v Kolíně nad Rýnem „Regionalverkehr Köln.“

Převzato z electrive.com a busportal.sk