a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy.
Reklama
a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy.
Praha 5. září 2011 - Veolia Transport Východní Čechy a.s. se k 1. září 2011 stala jediným akcionářem společnosti ORLOBUS a.s. a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy v regionu Orlických hor. Současně se tak stává jedním z nejvýznamnějších dopravců v Královéhradeckém kraji. ORLOBUS a.s. bude zatím provozovat autobusovou dopravu pod svým obchodním jménem. Všechny stávající linky zůstávají zachovány.

„Akvizice ORLOBUSU je dalším krokem k posílení a rozvoji našeho působení v Královéhradeckém kraji. Tento region je pro nás důležitý, což ostatně potvrzuje i obnova vozového parku pěti novými částečně nízkopodlažními malokapacitními vozidly značky SOR, které jsme slavnostně uvedli do provozu minulý týden,“ říká Radim Novák, generální ředitel Veolia Transport Česká republika a.s.
ORLOBUS a.s. zahájil svoji činnost v roce 2001. Zajišťuje veřejnou linkovou autobusovou dopravu v regionu Orlických hor na území, ohraničeném přibližně městy Náchod, Jaroměř, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou a jedním z center Orlických hor, Deštným v Orlických horách. Z této oblasti vyjíždí i čtyři dálkové linky, které spojují jednotlivé části regionu s hlavním městem. V současné době má společnost celkem 104 zaměstnanců, z toho 70 řidičů, a pro svou činnost má k dispozici 51 autobusů.
TZ Veolia Transport