Velká zakázka na plynové autobusy v Maďarsku uzavřena

Městské a příměstské autobusy MAN Lion's City G vyjedou v Budapešti, Szegedu, Szoloku a Zalaegerszegu zřejmě ještě letos. 
Městské a příměstské autobusy MAN Lion's City G vyjedou v Budapešti, Szegedu, Szoloku a Zalaegerszegu zřejmě ještě letos. 
Podle maďarského serveru Magyarbusz.info je vítězem výběrového řízení na dodání 164 autobusů na CNG pro Volánbusz Buszpark, který pro státního maďarského dopravce Volánbusz spravuje vozový park, na 85 městských autobusů pro budapešťskou aglomeraci a město Szeged a 79 příměstských autobusů pro Szolnok a Zalaegerszeg společnost MAN Kamion és Kereskedelmi Kft.

Očekává se, že 164 kusů plynových MAN Lion’s City G za 15,19 miliardy HUF (přibližně 1,043 miliardy korun) dorazí do Volánbuszu koncem tohoto roku. Půjde o autobusy Lion's City nové generace, výrobu třetí generace na konci roku 2021 MAN Truck & Bus ukončil.  Smlouvy mohou Volánbusz a MAN Kamion és Kereskedelmi Kft uzavřít po skončení povinného moratoria v polovině února 2022.

Volánbusz za poslední tři roky pořídil téměř 1 700 nových vozidel a do konce letošního roku má dalších tisíc získat. Aktuálně byla ukončena výběrová řízení na více než 500 autobusů. Průměrné stáří se pak podle dopravce sníží na 8 let.