Veletrh TRANSEXPO 2021 se přesouvá

Mezinárodní veletrh veřejné dopravy v Targi Kielce se měl uskutečnit v Polsku v červnu, odkládá se na 27. - 29. října 2021.
Mezinárodní veletrh veřejné dopravy v Targi Kielce se měl uskutečnit v Polsku v červnu, odkládá se na 27. - 29. října 2021.
15. mezinárodní veletrh veřejné dopravy TRANSEXPO se po konzultacích organizátorů Targi Kielce a Hospodářské komory městské dopravy s vystavovateli odkládá na říjen 2021.

Předchozí ročníky výstavy, které se konají každý druhý rok, ukázaly, že TRANSEXPO je nejdůležitější událostí v odvětví veřejné dopravy v Polsku a představuje důležitý bod na autobusové mapě Evropy.
V roce 2018 ho navštívilo 6,5 tisíc lidí, proběhly zajímavé premiéry, byly podepsány důležité smlouvy a uskutečnila se řada obchodních jednání.

Právě na Targi Kielce představil Solaris Bus & Coach ve světové premiéře Solaris Urbino 12 LE lite hybrid. Během TRANSEXPO 2018, po prodeji společnosti španělským akcionářům, se rozloučila i prezidentka Solaris, Solange Olszewska. Polskou premiéru měl a veletržním hitem byl Mercedes Future Bus.

Seznam letošních vystavovatelů je zaplněn předními společnostmi na trhu z Polska i ze zahraničí. Nebudou chybět Solaris Bus & Coach, Autosan, EvoBus Polska, ABP Bus & Coach, Volvo Polska, Iveco Poland, Irizar a MAN Truck & Bus. Vystavují také společnosti zabývající se náhradními díly a vybavením vozidel veřejné dopravy, technickým vybavením a dodavatelé systémů ICT: Voith, R. & G Plus, Kiel, Ster, Groeneveld, Camira, Herbert Kneitz, Drabpol, Polgard, DPK System, GMV, Peter Renz, Medcom, Pixel, Stako, Webasto. Letoším leitmotivem je autobus budoucnosti.

Po původním termínu v roce 2020 se z důvodu koronaviru přesunul veletrh na letošní červen a nyní tedy, jak se dalo očekávat, se termín opět mění.