S Lopraisem na Dakar
Instaforex Loprais Praga Team vyšle na Dakar 2023 osvědčenou Pragu V4S DKR, která se nejpopulárnější maratonské rally světa zúčastní již počtvrté. Opět nebudou chybět speciální sedadla značky C.I.E.B. Foto C.I.E.B

Jméno Loprais je desetiletí úzce spojeno s malou firmou ve východních Čechách. C.I.E.B. Kahovec na dlouholetou tradici navazuje i v nastávajícím ročníku legendárního závodu, který se pojede v Saudské Arábii.
Jméno Loprais je desetiletí úzce spojeno s malou firmou ve východních Čechách. C.I.E.B. Kahovec na dlouholetou tradici navazuje i v nastávajícím ročníku legendárního závodu, který se pojede v Saudské Arábii.
Automobilový průmysl není v posledních letech v lehké situaci. Pomalu se zotavil z problémů spojených s pandemií covid a přišlo další složité období, ať už válka na Ukrajině nebo extrémní růst cen energií. Týká se to přímo výrobců vozů, ale také jejich subdodavatelů. Jedním z nich je společnost C.I.E.B. Kahovec.

Původní pobočný závod Karosy Vysoké Mýto, který byl v roce 1995 zprivatizován společností C.I.E.B. a od roku 2006 je součástí nadnárodní skupiny CVG Group Inc., vyrábí sedadla do autobusů, trolejbusů, tramvají, do různých zemědělských a stavebních strojů, i speciálních a vojenských prostředků. Sedačky z Brandýsa nad Orlicí, kde má firma výrobní závod, jezdily a jezdí v Austrálii, Severní a Jižní Americe a v Evropě.

Kromě osobních aut, letadel a některých typů vojenské techniky dokáží v podhůří Orlických hor vyrobit téměř jakoukoliv sedačku. Služeb C.I.E.B. tak například využíval i legendární kamiónový jezdec Karel Loprais, který si kvalitní sportovní sedačky ve své závodní Tatře pochvaloval na nejtěžším závodě světa Rallye Dakar. Spolupráce pokračuje i jeho synovcem Alešem Lopraisem. Sedačkami z Brandýsa budou vybavena doprovodná vozidla jeho týmu také na letošním ročníku, který startuje 31. prosince 2022. Více než 5 000 km dlouhá trať spolehlivě prověří jak techniku, tak závodníky. Pro jejich bezpečnost musí sedačky splňovat speciální bezpečnostní předpisy.

Ročně opouští závod C.I.E.B. tisíce sedadel. Část z nich se montuje do vozidel významných domácích producentů jako je Iveco Czech (autobusy), TATRA Truck (nákladní automobily) nebo Škoda Transportation (tramvaje). Produkty však léta putovaly i na trhy na východ od nás a proto se současná situace způsobená válkou na Ukrajině dotýká firmy i ekonomicky.

Pohled ředitele společnosti Ing. Jiřího Mikaly:

Mám-li zhodnotit současnou situaci, pak z pohledu hlavních ekonomických ukazatelů naší společnosti jsme se s úkoly, které před nás minulé roky postavily, vypořádali se ctí.

Musím ale připomenout, že se tyto roky bohužel nesly v duchu celosvětově rozšířené covidové pandemie, která zasáhla do životů většiny z nás. Snad všichni jsme se museli naučit zvykat na situace, které jsme si neuměli představit ani v divokých snech. Kdo by si kdy pomyslel, že budou lidé omezováni v pohybu, že budou uzavírána mnohamilionová města jako například Šanghaj, nebo dokonce celé kontinenty, jak tomu bylo u Austrálie. 

Evropa a Česko se z problémů ještě ani nevzpamatovaly, a již musí čelit dalším nepříjemným výzvám, které se nás bohužel velmi negativně a bytostně dotýkají.

První výzvou je doufejme pouze dočasná ztrátu trhů směrem na východ (Rusko, Bělorusko). Válečný konflikt na Ukrajině a sankce Evropské unie a dalších zemí uvalené na Rusko a Bělorusko omezily obchodování tímto směrem. Tento administrativní krok doslova přetrhal desítky let budované obchodní vazby a partnerství. Tyto pro nás tradiční trhy jsou momentálně uzavřeny a budou velmi pravděpodobně postupně obsazovány dodavateli z jiných zemí. Na druhou stranu si ovšem velmi dobře uvědomujeme, že jsou i jiné hodnoty, než obchod a zisk.
 
Druhou výzvou a opravdu velkým problémem současnosti, který nás zásadně ovlivňuje, a který velmi úzce souvisí s válečným konfliktem na Ukrajině, je navyšování cen surovin a energií, jaký tady 30 let nebyl. Na pozvolný růst cen se dá připravit, nikoliv však na skokový. Vyrovnat se s touto novou situací bude naším hlavním úkolem pro následující období, včetně přípravy scénářů, pokud by některá z klíčových surovin nebo energií, důležitých pro chod společnosti, nebyla k dispozici.

Věřím, že současnou nelehkou situaci se svými kolegy zvládneme.

Zdroj: C.I.E.B.

S Lopraisem na Dakar
Sedadla pro Dakar procházela vývojem, od designu čalounění po úpravu na míru podle nařízení organizátorů, například z bezpečnostních důvodů byla integrována opěrka hlavy do jednoho skeletu se zádovou opěrkou. Foto C.I.E.B.
S Lopraisem na Dakar
Karel Loprais léta využíval ve svých závodních vozech speciální sportovní sedadla C.I.E.B. První vzniklo už v roce 1998.
S Lopraisem na Dakar
Závodní sedačky od C.I.E.B. si Karel Loprais pochvaloval.