Riga si vybrala elektrické autobusy od Solaris
Rigas Satiksme v oznámení o výsledku výběrového řízení na 52 elektrických autobusů pro Rigu neupřesnila, zda se bude jednat o bateriové nebo i vodíkové autobusy. Čerpací vodíková stanice v Rize funguje od začátku roku 2020 a slouží k plnění 10 trolejbusů Solaris, které jsou vybavené palivovými články pro prodloužení dojezdu. V roce 2021 v zimních podmínkách testovala Solaris Urbino hydrogen. Foto Rigas Satiksme

Ve výběrovém řízení společnosti Rīgas Satiksme na 52 elektrických autobusů pro hlavní město Lotyšska podal nejvíhodnější nabídku Solaris, dalším uchazečem byl Karsan Otomotiv.

Ve výběrovém řízení společnosti Rīgas Satiksme na 52 elektrických autobusů pro hlavní město Lotyšska podal nejvíhodnější nabídku Solaris, dalším uchazečem byl Karsan Otomotiv.

Nové elektrické autobusy mají snížit negativní vliv dopravy na životní prostředí v Rize, zlepšit kvalitu a komfort mobility a podpořit zvýšení počtu cestujících ve veřejné dorpavě. V lotyšském hlavním městě nahradí zastaralé vozy, které sloužily přibližně 20 let.

Podle Rigas Satiksme projevilo zájem o dodání vozidel v prvním kole výběrového řízení 10 uchazečů. Po vyhodnocení přihlášek  bylo do 2. kola vybráno pět uchazečů, nabídky nakonec předložili dva dodavatelé: Solaris Bus & Coach a Karsan Otomotiv. Po vyhodnocení technických a finančních nabídek vybrala Rigas Satiksme jako vítěze Solaris.

Celková maximální plánovaná částka za na dodávku 52 elektrických autobusů a náhradních dílů je 34,3 mil. eur (bez DPH). Celková doba trvání smlouvy má být maximálně 5 let.

Plánovaná maximální smluvní částka na nákup prvních 35 vozidel je 23,1 mil. eur bez DPH a budou pořízeny s podporou grantu ve výši 18,2 milionu eur z Fondu soudržnosti Evropské unie. Maximální výše kontraktu na dalších 17 elektrických autobusů je  11,2 mil. eur, spolufinancován má být z fondu EU Recovery and Resilience Facility, ale o tomto nákupu se teprve rozhodne.

Přesnější podrobnosti o typu nových vozidel zatím nebyly zveřejněny.

Riga má systém veřejné dopravy s 5 tramvajovými, 21 trolejbusovými a 51 autobusovými linkami. Solaris dodává vozidla do Lotyška dlouhodobě. S Rigas Satiksme uzavřel rámcovou dohodu na kloubové autobusy Urbino v roce 2013 a objednáno bylo přibližně 230 vozidel. Do Rigy odjely z Polska také trolejbusy s bateriemi. V roce 2020 byly uvedeny do provozu první trolejbusy s palivovými články pro prodloužení dojezdu.

Velká část flotily Rigas Satiksme tvoří vozidla vyrobená v České republice. Škoda Electric zíkala velkou zakázku na trolejbusy Škoda 27 Tr v roce 2013, rámcová dohoda byla uzavřena na až 125 trolejbusů a navázala na předchozí dodávky. V roce 2016 uzavřela kontrakt na 15 tříčlánkových 5 čtyřčlánkových tramvají For City Alfa, které doplnily již stávající tramvaje vyrobené v České republice, resp. bývalém Československu.

Do budoucna dopravce plánuje další obnovu tramvají. V září 2022 oslovil 16 evropských výrobců s cílem získat zkušenosti a návrhy technických řešení pro zpracování dokumentace zadávacího řízení. Kromě pořízení nových vozidel má být také modernizována část infrastruktury, projekt by měl být z 85% financován z Fondu soudržnosti EU.