Prvních třicet Trollin je v Miláně
Nové trolejbusy Solaris Trollino v Miláně jsou pro ATM v typické zelenobílé barvě, kterou používá od roku 2005. Foto Autobusweb.com

Osm trolejbusů Solaris Trollino uvedl do provozu ATM Milán 4. května. Dalších 22 bude brzy následovat. První objednávka na třicet osmnáctimetrových trolejbusů je splněna.
Osm trolejbusů Solaris Trollino uvedl do provozu ATM Milán 4. května. Dalších 22 bude brzy následovat. První objednávka na třicet osmnáctimetrových trolejbusů je splněna.
V ulicích severoitalského Milána je stále více vozidel značky Solaris. Po dodávce 125 dieselových autobusů Urbino v letech 2014 - 2015 a třiceti elektrických v letech 2018 - 2019 měly včera debut nové kloubové trolejbusy. Rámcovou smlouvu na dodání až 80 Trollin podepsaly ATM a Solaris koncem května 2018. Milánská Trollina 18 jsou vybavena dvěma trakčními motory o výkonu 160 kW (elektrovýzbroj dodává Kiepe Electric). Baterie o výkonu 45 kWh umožňí trolejbusům jízdu až 15 km mimo trakční vedení na trasách v historických částech města. Rychlost bude regulována na 50 km/hod. Každé osmnáctimetrové nízkopodlažní Trollino přepraví až 135 cestujících, z toho 31 sedících. Jsou vybavena klimatizací a USB porty. První vozidlo pro zkušební jízdy z číselné řady 800 bylo dodáno před rokem.

4. května bylo prvních 8 vozů v provozu na linkách 90 a 91, další dvě budou následovat v nejbližších dnech. Solaris zatím dodal 28 trolejbusů a dva další jsou na cestě. Objednávka na dalších 50 trolejbusů stejného typu zatím nebyla potvrzena.

Polský výrobce dodá do Milána také elektrické autobusy, s Urbinem 12 vyhrál jednu z největších evropských zakázek na e-busy a v roce 2019 posílil svou pozici na trhu s elektrickými autobusy. Pvní vozidla z 40 objednaných by měla přijet v červnu.

Změnu čeká i tramvajová doprava, nové tramvaje poslední generace dodá Stadler Rail Valencia S.A.

Autobusweb.com