První aplikace pro beztrátové nabíjení užitkových vozidel

WiTricity bude poskytovat bezdrátové nabíjení pro autonomní e-busy Yutong v Číně.

 

Reklama

WiTricity bude poskytovat bezdrátové nabíjení pro autonomní e-busy Yutong v Číně.

 

WiTricity, americký lídr v oblasti bezdrátového nabíjení elektrických vozidel, oznámil spolupráci s Yutong, čínskou autobusovou značkou, na poskytování bezdrátového nabíjení pro jeho  autonomní e-busy. "Jedná se o vůbec první komerční aplikaci beztrátového nabíjení pro autonomní elektrický e-bus", uvádí WiTricity.

Autonomní minibus Xiaoyu 2.0 úrovně 4 pojme 10 cestujících a má dojezd 150 km. Nabíjení bez kabelů bude mít premiéru v čínském Zhengzhou. Nabíječky WiTricity zjednodušují nabíjení tím, že eliminují nutnost připojování do závuvky a také nejsou nutné připojovací kabely, které údajně často přispívají k pádům a zranění zaměstnanců.

Nabíječky WiTricity využívají technologii magnetické rezonance. Dosud se využívají pro osobní vozidla. Probíhají také zkušební jízdy taxi, které se tímto způsobem nabíjejí při čekání na zákazníky. Pro užitková vozidla poskytne toto nabíjení poprvé. Vzhledem k celosvětovému růstu elektrických vozidel bude hrát podle WiTricity bezdrátové nabíjení klíčovou roli v udržení těchto vozidel na silnicích.