Přímý spoj Praha - Františkovy Lázně začne jezdit 12. června
Socha Františka ve Františkových Lázních láká turisty ze všech koutů republiky.

FlixBus zařazuje od 12. června novou zastávku na svoji karlovarskou linku. Autobusy budou do lázeňského střediska zajíždět každý den.
FlixBus zařazuje od 12. června novou zastávku na svoji karlovarskou linku. Autobusy budou do lázeňského střediska zajíždět každý den.
Františkovy Lázně patří mezi tři nedávné příspěvky České republiky do světového seznamu památek UNESCO. Společně s Karlovými Vary, Mariánskými Lázněmi a dalšími tradičními lázeňskými městy v Evropě byly pod názvem Slavná lázeňská města Evropy zapsány v červenci 2021. Tato místa vznikla kolem přírodních minerálních pramenů. Společně i jednotlivě podávají výjimečné svědectví o fenoménu evropského lázeňství, které vzkvétalo zejména od počátku 18.století do první třetiny století 20. Mezi charakteristické prvky těchto míst patří kombinace léčebných procedur v interiéru i exteriéru s pestrou nabídkou možností k trávení volného času, což se odrazilo i ve specifické podobě lázeňských měst a jejich architektuře. Jde o lázeňské domy, kolonády, vřídelní pavilony atp. 

FlixBus vyjíždí svými autobusy na této lince každý den z pražské Florence v 9:00, popřípadě v 9:15 z Hradčanské, do Františkových Lázní přijíždí ve 12:30. Zastávka je umístěna v Městských sadech. Odtud autobus odjíždí ve 14:20 a do Prahy přijíždí v 17:25 (Hradčanská), respektive v 17:40 (Praha Florenc). „Příjezd do Františkových Lázní a odjezd z nich jsme naplánovali ideálně právě pro lázeňské hosty, kteří sem míří za léčebnými kůrami na delší pobyt,“ doplňuje informace mluvčí FlixBusu Tomáš Beránek.

Tisková zpráva FlixBus CZ