Pozvánka: Víkend otevřených vrat v Muzeu dopravy ve Strašicích
30. května 2022 se v Muzeu dopravy ve Strašicích natáčel pořad do Toulavé kamery, zatím se nevysílal, tak sledujte nedělní dopolední Toulavku na ČT1 - foto Zdeněk Kresa.

Spolek ŠKODA-BUS klub Plzeň pořádá ve svém muzeu ve Strašicích u Rokycan o víkendu 13. a 14. srpna tradiční posvícenskou akci i s jízdami historických autobusů po obci.
Spolek ŠKODA-BUS klub Plzeň pořádá ve svém muzeu ve Strašicích u Rokycan o víkendu 13. a 14. srpna tradiční posvícenskou akci i s jízdami historických autobusů po obci.
K letošnímu již pátému "Víkendu otevřených vrat" jeden ze členů ŠKODA-BUS klubu Zdeněk Kresa prozradil: "Víkend 13. a 14. srpna bude ve znamení strašického posvícení, tradičního vrcholu sezóny. Těšit se můžete na časté jízdy exponátů z muzea. Historické autobusy budou na celkem třech denních linkách spojovat Muzeum dopravy s jednotlivými částmi Strašic včetně centra obce, kde bude připravena pouť, a místního koupaliště, kde bude připraven hudební a kulturní program. V noci ze soboty na neděli bude dále mezi 18. a 1. hodinou zajištěn provoz noční linky od koupaliště do jednotlivých částí Strašic."

Muzeum dopravy bude mít o víkendu 13.-14.srpna otevřeno v tradičním čase od 10 do 17 hodin a k vidění zde bude velká řada historických vozidel hromadné dopravy i osobních automobilů od 2. světové války po nedávnou minulost. Historické autobusy na nostalgických linkách zajistí spojení  všech částí rozlehlých Strašic, aby nejen návštěvníci, ale i místní mohli snadno navštívit všechna místa kulturního a pouťového dění.

Místopředseda spolku Michal Kouba doplňuje: "Muzeum dopravy se veřejnosti otevírá pravidelně již 13 let, pouze na několik víkendů v roce a právě při posvícení v roce 2009 jsme ve Strašicích poprvé představili menší sbírku historických autobusů a trolejbusů. Tato se během dalších let rozrostla do současné podoby a zahrnuje také několik tramvajových vozů, osobních i nákladních automobilů a dalších technických celků s dopravou souvisejících. Na nostalgické linky nasadíme 3 - 4 historické autobusy z naší sbírky, budou to vozidla Karosa ŠL 11, Karosa B 732, Karosa C 734 a SOR C 9,5. Mimo to nám na nádvoří zazní slavné české pochody v podání dechové kapely, která vystoupí v sobotu od 15 do 17 hodin. Muzeum dopravy se nachází v bývalých kasárnách, takže sem pochody patří."  

Pozvánka: Víkend otevřených vrat v Muzeu dopravy ve Strašicích