Od 28. dubna Flix otevírá dvě nová dálková spojení

Linka z maďarské Šoproně do Berlína propojí i Liberec a Brno bez přestupu za 4,5 hodiny. A z Lipska se můžete podívat zeleným autobusem z Prahy i Chomutova.
Linka z maďarské Šoproně do Berlína propojí i Liberec a Brno bez přestupu za 4,5 hodiny. A z Lipska se můžete podívat zeleným autobusem z Prahy i Chomutova.
Spojení Šoproně, starobylého maďarského vinařského městečka u hranic s Rakouskem, a německé metropole

Každodenní spojení Berlína a Šoproně nabídne zajímavé možnosti cestování i do saského pohraniční a netradiční přímé spojení Liberce a Brna, které by měl autobus zvládnout za 4 hodiny a 35 minut. První vyjede 28. dubna v 7:15 ze Šoproně v Maďarsku, dále zastaví na Vídeňském letišti (8:20), v terminálu Vídeň Erdberg, v Brně (10:30), Litomyšli , Hradci Králové, Jičíně, Turnově, Liberci (15:10), Děčíně (16:30), dále v saských stanicích Schmilka (17:00), která přímo sousedí s Hřenskem a je vstupní  branou do Českosaského Švýcarska, Bad Schandau, Pirna, v Drážďanech (18:00) a  v 20:30 dorazí do Berlína Südkreuz a v 20:50 do Berlína ZOB. Zpět opačným směrem 29. dubna vyrazí v 8:00 z Berlína ZOB a po stejné trase přes Liberec (13:30), Turnov, Jičín, Hradec Králové (15:20), Litomyšl, Brno (18:00) doveze cestující do Vídně (Letiště Vídeň 20:25) a skončí v Šoproni ve 21:30.

Z Prahy do Lipska co by kamenem dohodil

Od čtvrtka do pondělí bude jezdit nové spojení Prahy a Lipska. Obslouží také Chomutov a podkrušnohorská města na saské straně, včetně Saské Kamenice (Chemnitzu). Autobusy vyjedou také 28. dubna, v 10:50 z Prahy Florence, zastaví v Praze na Hradčanské, v Chomutově (12:25), v Marienbergu, Zschopau, a Chemnitzu (13:50), cestu ukončí v 15:00 v Lipsku. Opačným směrem jede první autobus ve stejný den  z Lipska v 16:15, v Chomutově bude v 19:00 a v Praze na Florenci ve 20:30.

Věříme, že nové linky si v této sezoně najdou své příznivce. Cítíme touhu lidí po cestování a chceme nabídnout několik zajímavých nových destinacích hodných prozkoumání,“ uvádí mluvčí FlixBusu Tomáš Beránek, „vzhledem k rostoucím cenám pohonných hmot bude cesta autobusem pro mnohé letní dovolenkáře cenově velmi příznivou alternativou. Při cestě autobusem odpadá náročná fáze řízení, cestující mohou připojeni na naše bezplatné wifi prozkoumat na poslední chvíli svoji cílovou destinaci. Naši spolehliví řidiči je do cíle bezpečně dovezou."

Od 1. května navýší FlixBus i vnitrostátní spojení. Půjde o linky z Prahy do Brna, Plzně, Českých Budějovic a Českého Krumlova a do Chomutova. Dětěm, studentům a seniorům dopravce poskytuje slevy na jízdném 75 %.