Novým generálním ředitelem DPP je Petr Witowski
Petr Witowski. Foto ČTK

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy 20. prosince na svém mimořádném zasedání zvolilo nového předsedu představenstva Petra Witowského.
Reklama
Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy 20. prosince na svém mimořádném zasedání zvolilo nového předsedu představenstva Petra Witowského.
Petr Witowski je zároveň od 20. prosince i generálním ředitelem DPP. Došlo zároveň k rozdělení odborných působností v rámci představenstva. Nového člena představenstva Filipa Tuláka představenstvo pověřilo vykonáváním pozice investičního ředitele DPP a Jana Šurovského pozicí technického ředitele. Nahradili tak Martina Gillara a Tomáše Kaase a zaplnili jedno dosud neobsazené místo v představenstvu. Jiří Špička, personální ředitel DPP a Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP zůstávají nadále členy představenstva.

„Věřím, že pod vedením Petra Witowského dojde k významnému rozvoji Dopravního podniku. Stojí před ním důležité úkoly, především se musíme zaměřit na stavbu tolik očekávané trasy metra D, na nové tramvajové tratě a obnovu vozového parku,“ řekl Adam Scheinherr, náměstek pražského primátora pro dopravu a nově zvolený předseda dozorčí rady DPP a dále uvedl: „Potřebujeme v čele společnosti zkušeného top manažera s ekonomickým vzděláním. To je důvod, proč jsme vybrali Petra Witowského. Jsem přesvědčen, že ve své nové funkci uspěje a dokáže v DPP najít finanční rezervy a vloží je do klíčových projektů, “ vysvětluje Adam Scheinherr s tím, že má jeho plnou důvěru.

„Funkci předsedy představenstva a pozici generálního ředitele DPP přijímám s patřičným respektem a zároveň se na novou práci velmi těším. Především se chci společně se všemi kolegy zaměřit na budoucí rozvoj Dopravního podniku. V návaznosti na priority města budeme i my formulovat své strategické cíle, které v nejbližší době představíme jak spolupracovníkům, tak i širší veřejnosti,“ řekl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.
 
Ing. Petr Witowski  je významný i zkušený top manažer a ekonom, který se přes dvacet let pohybuje v bankovnictví. Působil třináct let v České spořitelně a poté jako člen představenstva Banky CREDITAS. Předtím pracoval pro českou pobočku rakouské BAWAG Bank a rovněž v českých filiálkách ABN AMRO Bank (dnes RBS) a ING Bank. Ve volném čase se věnuje své rodině. Relaxuje u golfu, při jízdě na kole, běhu nebo procházkách se psem. Má rád dobré víno a asijskou kuchyni.

Dozorčí rada DPP včera také zvolila své vedení. Jejím předsedou se stal Adam Scheinherr, náměstek primátora a radní pro dopravu hlavního města Prahy. Místopředsedy byli jmenováni Pavel Vyhnánek, náměstek primátora a radní pro finance a rozpočet, společně s analytikem investic Janem Markem a zástupcem zaměstnanců Oldřichem Schneiderem.

Zdroj: TZ DPP