Nové SORky pro část Ústeckého kraje
Patnáct nových autobusů SOR CN 12 pro oblasti Vejprtsko-Kláštersko. Foto AKV

Společnost Autobusy Karlovy Vary od 1. května zajišťuje autobusovou dopravu na Vejprtsku na základě nové desetileté smlouvy. Pro provoz nakoupila nové autobusy SOR CN 12 v barvách DÚK.
Společnost Autobusy Karlovy Vary od 1. května zajišťuje autobusovou dopravu na Vejprtsku na základě nové desetileté smlouvy. Pro provoz nakoupila nové autobusy SOR CN 12 v barvách DÚK.
Uzavření nové smlouvy do roku 2032 znamená pro Autobusy Karlovy Vary pokračování této služby, kterou pro Ústecký kraj zajišťuje od ledna 2019, kdy od smluv na zajišťování dopravní obslužnosti odstoupil TD BUS a jeho autobusy prakticky ze dne na den nevyjely.

V Krušných horách na hranici se Saskem jsou v provozu nové zelené nízkopodlažní autobusy SOR CN 12 s klimatizací, USB nabíječkami, s kamerovým systémem a zařízením pro počítání nastupujících a vystupujících osob. AKV pořídila celkem 15 vozů. Na linkách platí integrovaný tarif DÚK a všechny vydané jízdenky, čipové karty a zaplatit lze i platebními kartami.

"Každý den vyjíždí v pracovní dny 12 nových autobusů a věříme, že se tím významně zvýší kvalita dopravy a standard pro cestující na Vejprtsku a Klášterecku. Autobusy mají automatickou převodovku, což určitě ocení i řidiči při jejich nelehké práci," uvádí Zdeněk Suchan, předseda představenstva společnosti Autobusy Karlovy Vary.

Na některých linkách došlo od 1. května ke změnám:

583 Vejprty – Annaberg-Buchholz: linka bude zrušena a ve stejném rozsahu nahrazena linkou 590 Kadaň - Klášterec n. Ohří – Vejprty – Annaberg-Buchholz.

584 Jirkov – Boží Dar (Cyklobus): linka bude zrušena a ve stejném rozsahu nahrazena celoroční linkou 585 Jirkov – Chomutov – Kurort-Oberwiesenthal.

600 Kadaň – Vejprty: linka zrušena a nahrazena linkou 590 Kadaň – Klášterec n. Ohří – Vejprty – Annanberg-Buchholz. Linka 590 v úseku Kadaň – Vejprty bude v pracovní dny provozována v intervalu 60 minut a o víkendech 120 minut. V úseku Vejprty – Annaberg-Buchholz bude rozsah odpovídat provozu linky 583. V Klášterci nad Ohří zůstává návaznost na rychlíky směr Ústí nad Labem. Časové posuny na lince.

601 Tušimice – Okounov: linka zrušena a nahrazena linkou 591 Tušimice – Kadaň – Klášterec n. Ohří – Perštejn – Okounov. Rozsah dopravy odpovídá provozu linky 601. V pracovní dny mírně navýšen počet spojů do Tušimic a do Perštejna.

602 Klášterec n. Ohří - Petlery: linka zrušena a nahrazena linkou 593 Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery. Rozsah dopravy v úseku Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery mírně navýšen.

603 Kadaň – Klášterec n. Ohří: linka zrušena a nahrazena linkou 593 Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery. Počet spojů v úseku Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří zachovaný. Zrušen méně využívaný brzký ranní spoj a zaveden odpolední spoj v 16:10 z Kadaně.


Nové SORky pro část Ústeckého kraje
S novou desetiletou smlouvou na dopravní oblužnost vyjely nové vozy v barvách a standardech DÚK. Foto AKV