Nová spolupráce ve Španělsku pro VDL Bus & Coach
10 autokarů Futura pro The Bus Ontime. VDL Bus & Coach Espaňa tvoří obchodní síť po celém Španělsku, na pevnině i na ostrovech. Od roku 2022 kromě prodeje a servisu nových autobusů nabízí také službu pronájmu Rentalbus. Foto VDL

S rostoucí svobodou cestování se začítá v Evropě zotavovat i trh se zájezdovými autobusy. Letošní lídr na evropském trhu s elektrickými autobusy předal zákazníkovi ve Španělsku deset autokarů Futura.
S rostoucí svobodou cestování se začítá v Evropě zotavovat i trh se zájezdovými autobusy. Letošní lídr na evropském trhu s elektrickými autobusy předal zákazníkovi ve Španělsku deset autokarů Futura.
Španělská dopravní společnost The Bus Ontime se sídlem v Madridu zařadila do své flotily 10 vozů VDL Futura. Budou sloužit pro firemní dopravu, pro školní akce a turistiku. VDL Bus & Coach a The Bus Ontime spolupracují poprvé.

Navzdory těžkým posledním letům bude bude mít autokarový průmysl pro Španělsko a zejména jeho turistický sektor vždy velký význam,“ řekl Hector Rodriguez, výkonný ředitel VDL Bus & Coach Espaňa S.L. „Jsme rádi, že naši zákazníci nadále investují do svých podniků nákupem nových autobusů a spoléhají na naše Futury pro jejich nákladovou efektivitu a vysoký komfort pro cestující. Je samozřejmé, že VDL Bus & Coach Espaňa posílí své aktivity jak v oblasti prodeje tak servisu. Španělsko je jedním z nejdůležitějších rostoucích trhů pro VDL Bus & Coach v Evropě.“

"Nedávno jsme výrobu autokarů zvýšili, což nám umožnilo dobře reagovat na potřeby a požadavky evropského trhu, který začíná oživovat," uvedl Pieter Gerdingh, Business Manager Coach ve VDL Bus & Coach.  

Řada VDL Futura díky nízké hmotnosti a spotřebě paliva v kombinaci s vysokou kapacitou cestujících přispívá ke zvýšení ziskovosti, zejména v době, kdy cena paliva raketově vzrostla. Ekonomická hnací soustava Euro 6 má navíc minimální dopad na životní prostředí. Futury pro The Bus Ontime mají motor DAF MX-11 s výkonem 450 k a 410 k a jsou standardně vybaveny Predictive Powertrain Control (PPC), inteligentním tempomatem, který předvídá topografickou situaci. Pomocí GPS dat PPC průběžně vypočítává průběh trasy a volí správný rychlostní stupeň. Tím je dosaženo nejvyšší úrovně jízdního komfortu při nízké spotřebě paliva. Autokary pro 70 cestujících jsou vybavené nejmodernějšími bezpečnostními prvky, Wi-Fi a USB.

VDL Bus & Coach se v posledních letech výrazně zaměřila na elektrickou mobilitu, první elektrickou Citea představil výrobce v roce 2013. V loňském roce uvedl novou generaci vozů s lehkou karosérií a bateriemi v podlaze. V první polovině roku 2022 se stala s 242 registrovanými autobusy lídrem na trhu s elektrickými autobusy v Evropě. Na začátku srpna překonalo více než 1 300 elektrických Citea v 11 evropských zemích hranici 200 milionů ujetých kilometrů.