Nová smlouva pro Arriva Group v Lisabonu
Ilustrační foto Arriva

Arriva získala novou sedmiletou smlouvu na zajišťování autobusové dopravy v hodnotě 259 mil. Eur v oblasti jihozápadně od portugalského Lisabonu.
Reklama
Arriva získala novou sedmiletou smlouvu na zajišťování autobusové dopravy v hodnotě 259 mil. Eur v oblasti jihozápadně od portugalského Lisabonu.
Arriva v rámci nového kontraktu vyjede v říjnu 2021 a bude provozovat 350 autobusů na 116 linkách v okresech, 43 linek bude zcela nových.

Arriva pod značnou TST jezdí v Lisabonu téměř 40 let. V současnosti v devíti okresech, ale rozhodla se zaměřit na tři z nich v rámci úplné reorganizace sítě Úřadem pro osobní dopravu AML (Área Metropolitana de Lisboa). Podle nové smlouvy Arriva výrazně zvýší frekvenci a přidá 43 nových linek v Almade, Seixal a Sesimbra. Oblast "Velkého Lisabonu" je nejlidnatější metropolitní oblast v zemi, pro účely veřejné zakázky byla rozdělena do čtyř skupin.

Celá flotila Arrivy bude vybavena  Wi-fi a technologií pro prodej jízdenek pomocí mobilní aplikace, pro větší bezpečnost bude instalováno video sledování. Investice jakou součást závazku Arrivy zlepšit služby pro cestující představuje 50 milionů Eur.

Jana Siber, generální ředitelka skupiny Arriva pro kontinentální Evropu, uvedla: „Jsme velmi rádi, že jsme tuto zakázku v Lisabonu získali, zejména v tak náročné době. Máme dlouholeté zkušenosti s poskytováním vysoce kvalitních udržitelných dopravních služeb v regionu a konsolidací našich provozů můžeme poskytovat vysoce efektivní a vysokofrekvenční služby jak ve špičkách tak mimo ně a také spustit 43 nových linek a zajistit komplexní nabídku pro cestující." Až do příštího podzimu bude Arriva provozovat veřejnou dopravu podle stávajících smluv.

Podobně velkou smlouvu uzavřela Arriva v Plzeňském kraji, kde vyjelo v červnu 2020 zcela nových 315 autobusů na přibližně 230 linek. Na přípravu měla ARRIVA STŘEDNÍ ČECHY také přibližně rok.