Největší objednávka elektrických vozidel Scania: Einride odebere 110 kusů
Flotila 110 nákladních vozidel Scania společnosti Einride bude nasazena po celé Evropě v průběhu roku 2022 a v první polovině roku 2023. Vozidla mají devět bateriových modulů o celkové kapacitě 300 kWh, čtyři moduly byly přemístěny ze své obvyklé pozice na rámu za kabinu. Kromě vozidel dodává Scania i kompletní balíček služeb včetně servisu a konektivity. Foto Scania

Švédská technologická společnost Einride provozuje jednu z největších evropských flotil elektrických nákladních vozidel. Dalších 110 tahačů dodá letos Scania. Einride v roce 2019 nasadila jako první na světě do provozu autonomní vozidlo na veřejnou komunikaci.
Švédská technologická společnost Einride provozuje jednu z největších evropských flotil elektrických nákladních vozidel. Dalších 110 tahačů dodá letos Scania. Einride v roce 2019 nasadila jako první na světě do provozu autonomní vozidlo na veřejnou komunikaci.
Dohoda mezi společnostmi Scania a Einride má přispět k urychlení elektrifikace těžké nákladní dopravy. Objednávka 110 nákladních vozidel představuje pro společnost Scania dosud největší projekt v segmentu těžkých elektrických nákladních vozidel a zároveň je začátkem partnerství obou firem v oblasti vývoje.

Švédská Einride, přední poskytovatel komplexních digitálních, elektrických a autonomních řešení pro nákladní dopravu, od druhé poloviny roku 2022 začne začleňovat do své flotily 110 elektrických tahačů Scania. Společnost Einride již nyní disponuje jedním z největších evropských vozových parků těžkých elektrických nákladních vozidel a díky tomuto partnerství dále rozšíří své působení na trhu.

Elektrické tahače budou postaveny podle specifikací požadovaných společností Einride a budou využívat její operační systém Saga, který jako první svého druhu na světě zajišťuje efektivní a optimalizovanou elektrickou přepravu. Data o vozovém parku, která budou generována prostřednictvím platformy Saga, bude Einride sdílet se Scanií za účelem dalšího společného vývoje produktů.

Těšíme se na začátek tohoto zásadního partnerství při expanzi po celé Evropě. Těchto 110 nákladních vozidel významně přispěje k rozšíření našeho vozového parku, přičemž budeme i nadále spojovat síly s renomovanými hráči v odvětví, jako je Scania, abychom podpořili inovace a vývoj produktů v celosvětovém dopravním průmyslu,“ říká Ellen Kugelbergová, produktová ředitelka společnosti Einride.

Objednávka společnosti Einride je pro Scanii dosud největším obchodem s těžkými elektrickými nákladními vozidly v Evropě. Zároveň je to jen začátek nového dlouhodobého partnerství, které přispěje k ambicím obou společností posilovat elektrickou nákladní silniční dopravu: „Sdílíme stejnou vizi dekarbonizace těžké dopravy. Spolupráce se společností Einride na společných nových technických řešeních a digitálních službách, které udržitelně posunou naše odvětví, je velmi obohacující“, říká Fredrik Allard, vedoucí oddělení e-mobility společnosti Scania.

Flotila 110 nákladních vozidel Scania bude nasazena po celé Evropě v průběhu roku 2022 a v první polovině roku 2023. Vozidla mají devět bateriových modulů o celkové kapacitě 300 kWh, kvůli požadavku společnosti Einride na kratší rozvor však byly čtyři moduly přemístěny ze své obvyklé pozice na rámu za kabinu. Kromě vozidel dodává Scania i kompletní balíček služeb včetně servisu a konektivity.