Na některých linkách v Moravskoslezském a Zlínském kraji jezdí mládež a senioři dál za čtvrtinu
Cestování na komerčních linkách Z-Group bude pro mládež a seniory výhodnější i po 1. dubnu 2022. Foto Z-Group

Autobusový dopravce Z-Group bus ponechá i po 1. dubnu na některých svých komerčních linkách původní slevy pro žáky, studenty a seniory.
Autobusový dopravce Z-Group bus ponechá i po 1. dubnu na některých svých komerčních linkách původní slevy pro žáky, studenty a seniory.
Od pátku 1. dubna jsou nově státní slevy ze základního jízdného pro žáky, studenty a seniory namísto dosavadních 75 procent pouze 50 procent. V praxi to znamená, že děti, studenti a senioři zaplatí za cestování autobusem dvojnásobek. Levné cestování nekončí 1. dubnem na všech linkách. Na vybraných linkách v Moravskoslezském a Zlínském kraji autobusového dopravce Z-Group bus zůstane i nadále zachováno jízdné s původní slevou 75 %.

Zachováme původní slevy jízdného, abychom nezvyšovali náklady na dojíždění do škol pro žáky a studenty a o víkendech podpořili turistický ruch, který zůstane pro tyto skupiny obyvatel stále dostupný,“ vysvětlil oblastní ředitel Z-Group bus, divize Morava Jan Širc.

Původní slevy na základním jízdném ve výši 75 procent pro žáky, studenty a seniory zůstávají i dál na těchto linkách:

721380 a 820811 na trase Vsetín-Zlín-Brno zůstane sleva zachována u jízdenek do vzdálenosti 35 km. Dopravce tak podpoří především dojíždění studentů mezi jednotlivými městy na trase.

910120 a 850153 na trase Ostrava-Ovčárna a Malá Morávka,Karlov-Ovčárna zůstane sleva zachována u jízdenek do vzdálenosti 25 km. Nejvíce to ocení cestující ze záchytných parkovišť v Karlově na Ovčárnu, kde by mohly hlavně rodiny s dětmi výrazně ušetřit. Parkování v Karlově je na rozdíl od parkoviště na Hvězdě zdarma.

910127 a 880133 na trase Ostrava-Rožnov p. R.-Pustevny a Nový Jičín-Pustevny-Bílá zůstane sleva zachována u jízdenek do vzdálenosti 25 km. Zachování původních slev bude mít největší význam pro cestující z Rožnova pod Radhoštěm na Pustevny, kdy opět ušetří především rodiny s dětmi. Spoje těchto linek mezi Rožnovem a Pustevnami jsou navíc nejrychlejší.

910122 z Ostravy přes Rýmařov do Zábřehu zůstane sleva zachována v celé délce linky. Významně by tak měli ušetřit zejména studenti dojíždějící do škol.

910130 z Českého Těšína a Třince na Horní Lomnou zůstane sleva zachována v celé délce linky. Díky tomu ušetří především turisté.