Na Jablonecku se 1. února změnil dopravce
1. února 2023 nahradila dosavadního dopravce Umbrela Coach & Buses na Jablonecku společnost ČSAD Slaný. Bude provozovat linky MHD na základě výběrového řízení do 31. ledna. 2028. Foto IDOL

Všechny autobusy společnosti ČSAD Slaný, která nahradila Umbrella Coach & Buses, ráno vyjely na své trasy podle jízdních řádů. ČSAD Slaný bude na Jablonecku nově obsluhovat městskou dopravu příštích pět let.

Reklama

Všechny autobusy společnosti ČSAD Slaný, která nahradila Umbrella Coach & Buses, ráno vyjely na své trasy podle jízdních řádů. ČSAD Slaný bude na Jablonecku nově obsluhovat městskou dopravu příštích pět let.

Ve středu 1. února ve 3.40 hodin vyjely na trasy městské hromadné dopravy všechny autobusy nového dopravce ČSAD Slaný. Žádná linka nezůstala bez obsluhy, objevily se pouze drobné nedostatky, uvedlo město Jablonec nad Nisou.

Všechny linky jezdí, řidiči jsou na svých místech. Zaznamenali jsme jen drobné nedostatky, např. minuté zastávky o pár metrů, občasné výpadky softwaru v palubních počítačích nebo výpadky v hlásiči zastávek. To jsou však všechno drobnosti, které souvisí s prvním dnem provozu a my je okamžitě řešíme,“ řekl ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Poslední linkou 101, která před půlnocí v úterý 31. ledna vezla cestující na konečnou do Rychnova u Jablonce nad Nisou, vyjelo na cestu také společně se zástupci dosavadního dopravce, společnosti Umbrella Coach & Buses, také vedení jabloneckého magistrátu, dopravní fandové nebo sběratelé jízdenek s počátečními čísly vydání. V Rychnově pak primátor Miloš Vele dosavadnímu dopravci poděkoval za dobrou práci. „Laťka je nastavená vysoko, děkuji za dobrou práci, kterou jste v minulých dvou letech odvedli, a přeji hodně úspěchů na dalších cestách,“ popřál primátor Vele Janu Vašutovi ze společnosti Umbrella Coach & Buses. Zároveň přivítal v novém voze představitele společnosti ICOM transport, jehož je ČSAD Slaný součástí.

Od sedmé hodiny ranní se otevřela také dopravní kancelář v budově na autobusovém nádraží. Ta bude otevřená sedm dnů v týdnu v různých časech a nabídne kompletní služby ohledně prodeje jízdenek na městskou i meziměstskou a dálkovou dopravu, OPUSCARD či zlevněné jízdné. Součástí znovu otevřené čekárny budou od 1. února také dva automaty nabízející horké nápoje a drobné balené občerstvení, toalety a babypoint.

Jak jsme již informovali, ČSAD Slaný nasazuje na linky hybridní autobusy Mercedes-Benz a čtyři minibusy Rošero. Kromě vybavení, které už nabízely vozy předchozího dopravce Umbrella, mají navíc informační panel na levém boku s číslem linky, vnitřní LCD informační monitor pro zobrazování trasy linky, USB zásuvky a v přední části zásobník na desinfekci. Odbavovací systémy, způsob platby v hotovosti, bankovní kartou nebo kartou OPUSCARD pro jednotlivé a časové jízdné a mobilní aplikací IDOLKA se nemění, stejně tak zůstávají v platnosti jízdní řády a cena jízdného.

Aktualizováno 3. února: V průběhu dne 1. února provoz zkomplikovalo počasí, hlavně v Bedřichově a Maxově, kam nedorazily některé spoje. Problémy měly také elektronické systémy.


Na Jablonecku se 1. února změnil dopravce
Prvním spojem ČSAD Slaný 1. února ve 3:40 hodin se svezli představitelé města Jablonec nad Nisou, zástupci ICOM transport i fanoušci MHD. Foto město Jablonec nad Nisou
Na Jablonecku se 1. února změnil dopravce
Kromě vybavení, které už nabízely vozy předchozího dopravce Umbrella, mají autobusy ČSAD Slaný navíc informační panel na levém boku s číslem linky a vnitřní LCD informační monitor pro zobrazování trasy. Dodal je Bustec. Foto Petr