MAN nabídne elektrický podvozek pro mezinárodní trh
Podvozek eBusu nabídne MAN jako dvounápravovou verzi - celo nízkopodlažní, s nízkým vstupem a pro meziměstský autobus s vysokou podlahou. S levostranným i pravostranným řízením. Foto MAN

Autobus MAN Lion's City E jezdí v evropských městech, šasi bude určeno hlavně pro nástavbáře se zákazníky v Asii, Africe, Jižní Americe, Austrálii nebo Novém Zélandu. Elektromobilita je celosvětovým trendem, očekává se, že do roku 2040 prodeje autobusů s nulovými emisemi vzrostou na více než 80 procent.
Autobus MAN Lion's City E jezdí v evropských městech, šasi bude určeno hlavně pro nástavbáře se zákazníky v Asii, Africe, Jižní Americe, Austrálii nebo Novém Zélandu. Elektromobilita je celosvětovým trendem, očekává se, že do roku 2040 prodeje autobusů s nulovými emisemi vzrostou na více než 80 procent.
Od zahájení prodeje elektrického autobusu MAN Lion's City E si objednali evropští zákazníci více než 1 000 kusů. Nyní MAN Truck & Bus oznámil další přírůstek do své elektrické řady. Začlení do výroby podvozek elektrického autobusu a nabídne ho na globální trh. Podvozek bude vycházet z již osvědčených technologií Lion’s City E. První prototypy budou dodány v roce 2023, sériová výroba začne v polském závodě MAN ve Starachowicích v roce 2024.

MAN Truck & Bus sází, stejně jako většina ostatních výrobců, na městskou mobilitu s nízkými a žádnými emisemi. Zavedení elektrického podvozku je dalším krokem v NewMAN strategii - cílem je hrát klíčovou roli při utváření mobility budoucnosti. "Zaměřujeme se na jízdu bez emisí CO2, což je základní prvek naší strategie,“ říká Rudi Kuchta, ředitel obchodní jednotky Bus v MAN Truck & Bus. „Naše cesta vede od nízkých emisí k žádným emisím. Abychom toho dosáhli, spoléháme v městském segmentu výhradně na elektrickou mobilitu. A úspěšně - plně elektrický městský autobus se používá v mnoha velkých evropských městech. Ať už v Barceloně, Hamburku, Kodani, Malmö nebo Curychu – Lion's City E den za dnem dokazuje, jak skvěle zvládá městský provoz a jak snadno jej lze integrovat do stávajících provozů."

S elektrickým podvozkem plánuje MAN proniknout na mezinárodní trhy mimo Evropu. Má sloužit jako základ pro plně elektrické modely výrobcům nástaveb z celého světa. Jako první krok nabídne výrobce podvozek eBusu jako dvounápravovou verzi pro použití jako nízkopodlažní, s nízkým vstupem a meziměstský autobus (vysoká podlaha), s levostranným a pravostranným řízením. V zemích, ve kterých převládá levostranný provoz, patří k nim mimo jiné Singapur, Jižní Afrika, Austrálie a Nový Zéland, již značka autobusů MAN jezdí.

MAN u podvozku sází na technologii Lion's City E – především na elektromotor na zadní nápravě a technologii baterií od koncernu Volkswagen. „Díky této technologii, která se již v oboru osvědčila, a našim dlouholetým zkušenostem s technologií podvozků můžeme našim zákazníkům nabídnout inovativní a efektivní řešení eMobility pro městskou a meziměstskou dopravu,“ říká Barbaros Oktay, ředitel vývoje autobusů v MAN. Aby splnil odlišné požadavky mezinárodních autobusových společností na denní dojezd, celkový počet najetých kilometrů a náklady, bude MAN využívat kromě technologie NMC (lithium-nikl-mangan-kobaltové baterie), známé z Lion's City E, také technologii LFP (lithium-ferofosfátová baterie).