Lyon objednal další tramvaje Citadis
Tramvaj Citadis s délkou 43 metrů pro téměř 290 cestujících. Foto Alstom

Alstom dodá SYTRAL 35 tramvají Citadis jako součást plánu „Destinations 2026“, který zahrnuje zavedení nových a prodloužení stávajících tramvajových linek.
Alstom dodá SYTRAL 35 tramvají Citadis jako součást plánu „Destinations 2026“, který zahrnuje zavedení nových a prodloužení stávajících tramvajových linek.
Objednávka tramvají v hodnotě 115 milionů Eur představuje opci na základě rámcové dohody podepsané s Alstom v roce 2018.

Vozový park SYTRAL (Lyonský úřad pro veřejnou dopravu) v současné době tvoří 34 tramvají Citadis o délce 43 metrů a 73 tramvají o délce 32 metrů, provozovaných na 6 linkách. S konečným počtem 142 tramvají bude lyonská flotila jednou z největších ve Francii. První byly uvedeny do provozu v roce 2000.

Nově objednané tramvaje budou identické s patnácti 43metrovými dodaných v letech 2020 a 2021 pro linky T3 a T4. Jejich zvláštností je přepracovaná modernější přední část pro lepší ochranu cyklistů a chodců v případě kolize a se širším zorným polem pro lepší viditelnost řidiče a větší komfort jízdy. Pojme 290 cestujících (71 míst je k sezení), což odpovídá 4 sólo autobusům.

Tramvaje Alstom Citadis poskytují cestování na palubě s integrovanou nízkou podlahou, klimatizací, kamerovým a informačním systémem. Citadis je až 98% recyklovatelný a pomáhá tak chránit životní prostředí.

Tramvaje Citadis pro Lyon se budou vyrábět v 7 závodech Alstom ve Francii: v La Rochelle jsou navrhovány, montovány, testovány a validovány, Le Creusot dodává podvozky, Tarbes, Aix-en-Provence a Valenciennes další části zařízení, například pro trakci, a z Villeurbanne v metropolitní oblasti Lyonu dodávají palubní počítačový systém a informační systém pro cestující.


Lyon objednal další tramvaje Citadis
Na nových tramvajích uvedených do provozu od roku 2020 je zobrazeno šest symbolů Lyonu. Vrchol Fourvière, věže Part-Dieu, Parc OL, Musée des Confluences, most Raymond-Barre, Hôtel -Dieu a Opéra de Lyon. Foto SYTRAL