Kloubový Mercedes ve vozovém parku autobusů MPK Poznaň
EvoBus Polska dodá do Poznaně kloubová Mercedes-Benz Conecta. Foto MPK Poznaň

Autobusy Mercedes-Benz Conecto G budou příští léto součástí vozového parku dopravního podniku v Poznani. Kloubové autobusy s hvězdou vyjedou v Poznani poprvé.

Autobusy Mercedes-Benz Conecto G budou příští léto součástí vozového parku dopravního podniku v Poznani. Kloubové autobusy s hvězdou vyjedou v Poznani poprvé.

Smlouva mezi MPK Poznaň (MPK) a EvoBus Polska zní na dodávku 15 nízkopodlažních kloubových městských autobusů s konvenčním pohonem. Dopravce z Poznaně se rozhodl uplatnit opční právo a koupit dalších 5 stejných vozidel.

Městský dopravní podnik postupně stahuje z provozu stará vozidla, která nesplňují nejvyšší emisní normy, nové kloubové autobusy nahradí vozy starší 15 let.

EvoBus Polska podala nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení, 20 vozidel Mercedes-Benz Conecto G má dorazit do MPK Poznaň nejpozději na konci července příštího roku.

"Mercedes-Benz Conecto je osvědčený model autobusu oceňovaný v mnoha polských městech pro své jedinečné ekonomické a užitné hodnoty. Jsme velmi rádi, že jsme v reakci na potřeby zadavatele definované ve výběrovém řízení mohli nabídnout vozy tohoto moderního, bezpečného a ekonomického modelu autobusu Mercedes-Benz," říká Artur Konarski, předseda představenstva EvoBus Polska.

Conecta budou vybavena podobně jako ostatní ve vozovém parku MPK. Budou nízkopodlažní, bezbariérové, s klimatizací, s monitorovacím systémem a vnitřními i vnějsími informačními panely.

Connecto vychází z vozu Mercedes-Benz O 345. Řada městských a meziměstských autobusů se vyrábí v závodě Daimler v tureckém Hoşdere. Conecto je k dispozici jako nízkopodlažní 12,13 m dlouhý městský třídvéřový autobus a jako 18,12 metru dlouhý čtyřdveřový kloubový autobus Conecto G.