Iveco Streetway vyzkouší v Brně
Iveco Streetway vyjede 21. ledna v Brně. Foto DPMB

Dopravci začínají s testováním nového autobusu v nabídce IVECO BUS.  Je určen pro městské linky a k dispozici je v dieselové i plynové verzi.
Dopravci začínají s testováním nového autobusu v nabídce IVECO BUS.  Je určen pro městské linky a k dispozici je v dieselové i plynové verzi.
Iveco Streetway vyzkoušeli minulý týden v Dopravním podniku v Pardubicích a už dnes by měl vyjet na lince 67 v Brně. V jihomoravské metropoli zůstane 14 dní.

Nízkopodlažní městský autobus Streetway vyráběný tureckým Otokarem, se kterým Iveco Bus spolupracuje, bude kromě dvanáctimetrové verze k dispozici i s délkou 18,75 m. IVECO BUS nový autobus představil v září 2021.

Motor Cursor 9 Euro VI E může být poháněný naftou nebo zemním plynem. V podélné poloze jsou motory spojeny s automatickou převodovkou VOITH Diwa 6 nebo ZF Ecolife 2, a se zadní nápravou ZF AV 133. V Diesel HI-SCR verzi autobusu  nabízí Iveco o výkonu 310 hp (1 300 Nm) a 360 hp (1 650 Nm). Tato technologie bez recirkulace výfukových plynů (EGR) pomáhá snižovat spotřebu paliva a úroveň emisí. Potřebný dojezd zaručí nádrže o objemu až 1 600 litrů a 1 805 litrů. Verze na zemní plyn je kompatibilní s biomethanem, který se může vyrábět z organického odpadu a přispěje ke snížení uhlíkové stopy (emise  CO2 má snížit až o 95 %).

Autobus si mohou zákazníci nakonfigurovat na míru svým požadavkům na design, komfort a provozním nákladům. Zvolit mohou dvoje, tři nebo čtyři vstupní dveře o šířce 1 200 mm. Ve snížené části uprostřed vozidla pojme až 16 sedících pasažérů. Může být rovněž vybaven přístupovou rampou a vyhrazeným prostorem pro zdravotně postižené cestující.

Součástí prostoru pro řidiče jsou zasklené dveře kabiny a úložné prostory nad hlavou, i s trezorem pro řidiče, nastavitelný sloupek řízení a digitální cluster ActiaMulticS.

K dispozici jsou standardní funkce pro zvýšení bezpečnosti na palubě pro cestující i řidiče - elektronické brzdové systémy (EBS, ASR), upozornění na stoupající teplotu v motorovém prostoru, automatický hasicí systém, citlivou hranu a detekci cestujících u dveří. Elektronický odpružený systém vede ke stabilnímu pohodlnému jízdnímu zážitku a optimální trakci pro brzdný výkon a stabilitu řízení.

Servis je zjednodušený díky umístění motoru v podélné poloze a přístupnosti veškerých komponent přes vyhrazené vnější klapky a dveře venku a poklopy uvnitř vozidla. Výkon motoru Cursor 9 Euro VI a provedení vozu přináší významné úspory v rámci optimalizovaných TCO a provozní výkonnosti. Konstrukce vozidla je ze svařovaných částí a lepených bočních panelů z hliníkového plechu z antikorozní úpravy zaručující dlouhou životnost.

Iveco nabízí zákazníkům také poprodejní servis a podporu, včetně financování a školení.


Iveco Streetway vyzkouší v Brně
Iveco Streetway vyzkouší v Brně
Iveco Streetway vyzkouší v Brně
Iveco Streetway vyzkouší v Brně