Iveco doručilo do Bologni další E-WAY
IVECO BUS E-WAY pro městskou veřejnou dopravu v Bologni. Foto Iveco Bus

Společnost TPER provozuje v centru italské Bologni tři midibusy E-WAY 9,5m.
Společnost TPER provozuje v centru italské Bologni tři midibusy E-WAY 9,5m.
IVECO BUS dodala dva autobusy E-WAY společnosti TPER, která provozuje veřejnou autobusovou dopravu v oblasti Bologna a Ferrara a regionální železniční dopravu v Emilia-Romagna, pro provoz na městské lince č. 29.

Dva nové elektrobusy E-WAY přibyly k prvnímu "midibusu" dodanému do Evropy. V této verzi je vhodný pro městské linky v centrech měst, jako je tomu právě v Bologni u linky 29 propojující centrum s velkým záchytným parkovištěm Tanari. S rozměry 9,50 metru na délku a 2,33 metru na šířku podstatně neomezuje přepravní kapacitu a pohodlí, celonízkopodlažní E-WAY přepraví až 69 cestujících, 16 sedících, 53 stojících, a má vyhrazené místo pro handicapované osoby. Vozidlo s „nulovými emisemi“ je vybavené elektromotorem o výkonu 160 kW a vysokoenergetickými lithium-iontovými bateriemi s nočním dobíjením o kapacitě 245 kWh.

TPER také nakoupí pro Bolognu prvních sedm e-busů od nizozemské VDL pro linky 28 a T1. SLF-120 Electric Citea má baterii o výkonu 350 kWh, obsaditelnost 31+2 sedadel a prostor pro 49 stojících cestujících.

Pokud jde o alternativní paliva, TPER provozuje přibližně 90 hybridních autobusů a také vozidla na LNG.