Iveco Czech Republic je opět jedničkou na trhu autobusů, loňský rok byl rekordní
Ve výrobním závodě Iveco Bus ve Vysokém Mýtě vyrobili největší počet autobusů v historii. Odjely převážně do zahraničí. ©Iveco CR

Ve Vysokém Mýtě v roce 2022 vyrobili 4 767 autobusů, ke zlepšení životního prostředí vysadí Iveco CR stejný počet stromů. Největšími trhy je Francie, Itálie a Německo. Letos začne Iveco Bus s výrobou plně elektré verze CROSSWAY LE.

Reklama

Ve Vysokém Mýtě v roce 2022 vyrobili 4 767 autobusů, ke zlepšení životního prostředí vysadí Iveco CR stejný počet stromů. Největšími trhy je Francie, Itálie a Německo. Letos začne Iveco Bus s výrobou plně elektré verze CROSSWAY LE.

Rok 2022 byl pro společnost Iveco Czech Republic opět úspěšný, vyrobila celkem 4 767 autobusů, což představuje meziroční nárůst o více než 9 %. Jedná se o nejvyšší dosaženou úroveň výroby v historii závodu a potvrzuje, že řada CROSSWAY zůstává mezi provozovateli veřejné dopravy oblíbená.  

S cílem kompenzovat uhlíkovou stopu pokračuje Iveco Czech Republic ve spolupráci s Městskými lesy Vysoké Mýto, které vysadí jeden strom za každý vyrobený autobus. Celkem tak bude vysazeno 4 767 stromů.

V rámci dalších kroků směrem k udržitelné dopravě začala společnost výrazně posouvat své produktové portfolio k čisté mobilitě. V loňském roce byl poprvé uveden na trh CROSSWAY Low Entry v hybridní verzi. Zcela nový model hybrid-CNG získal ocenění Sustainable Bus of the Year 2023 v segmentu meziměstských autobusů. Kromě toho vysokomýtský závod naváže v roce 2023 výrobou plně elektrické verze CROSSWAY Low Entry.

V loňském roce potvrdil IVECO BUS pozici jedničky na českém trhu s nejvyšším počtem nově registrovaných autobusů a tržním podílem 39 %.  Na Slovensku dosáhl tržní podíl celkem 41,59 % „

Na výrobní rekord ve Vysokém Mýtě jsme obzvlášť hrdí. Je to velký milník v historii našeho výrobního závodu, kde jsme nedávno představili nové modely CROSSWAY Low Entry Hybrid a brzy uvedeme na trh plně elektrické CROSSWAY ve verzi Low Entry. Přestože autobusy vyráběné v závodě ve Vysokém Mýtě splňují náročné ekologické požadavky, rozhodli jsme se přispět ke zlepšení životního prostředí navíc i výsadbou 4 767 stromů, o kterou se postarají Městské lesy Vysoké Mýto,“ uvedl David Kříž, generální ředitel Iveco Czech Republic a.s.

V České republice bylo registrováno 435 autobusů, o 51 meziročně více. Nejvíce autobusů z Vysokého Mýta odjelo do Francie, Itálie a do Německa.