Iveco Bus v České republice vyrobil 4 365 autobusů a vysadil stejný počet stromů

Výrobce z Vysokého Mýta je v České republice, zejména díky řadě Crossway, jedničkou na trhu. Letos nabídne i elektrickou verzi.
Výrobce z Vysokého Mýta je v České republice, zejména díky řadě Crossway, jedničkou na trhu. Letos nabídne i elektrickou verzi.
Navzdory komplikované situaci s pandemií covid-19 byl rok 2021 pro IVECO BUS v České Republice úspěšný. Celková výroba dosáhla počtu 4 365 nových autobusů. „Jsme velmi rádi, že i v této nelehké době jsme dokázali výrobu udržet na tak vysoké úrovni. Přestože autobusy vyráběné ve vysokomýtském závodě splňují náročné environmentální požadavky, rozhodli jsme se přispět ke zlepšení životního prostředí také výsadbou 4 365 stromů, o kterou se postarají Městské lesy Vysoké Mýto“ uvedl David Kříž, generální ředitel Iveco Czech Republic, a.s.

IVECO BUS zároveň potvrdil pozici lídra na trhu autobusů v České republice s tržním podílem více než 39% včetně minibusů, a to zejména díky výrobkové řadě Crossway, která se vyrábí ve Vysokém Mýtě a je nejúspěšnějším meziměstským autobusem na evropském trhu. Nejprodávanějším modelem je Crossway Low Entry Line.

V letošním roce plánuje firma rozšířit svou řadu vozidel na alternativní palivo. Kromě autobusů na stlačený zemní plyn (resp. biometan) nabídne hybridní a plně elektrický Crossway LE.