IVECO BUS na putovní výstavě Around Autofiction ve Francii
Crealis jezdí i v Nové Kaledonii v hlavním městě Noumea, ležící v Tichém oceánu východně od Austrálie, která je francouzským nejvzdálenějším územím nebo v africkém státě Pobřeží Slonoviny. Foto Iveco Bus

Automobilový průmysl, designéři a členové Kreativních měst designu UNESCO – Detroit, Geelong, Graz, Kortrijk, Puebla, Saint-Étienne a Turín představují vizi o budoucí mobilitě.
Automobilový průmysl, designéři a členové Kreativních měst designu UNESCO – Detroit, Geelong, Graz, Kortrijk, Puebla, Saint-Étienne a Turín představují vizi o budoucí mobilitě.
Na putovní výstavě nazvané „Around Autofiction“ – Mobilita budoucnosti s UNESCO kreativními městy designu“, která se koná ve francouzském Cité du Design, Saint-Étienne, IVECO BUS představuje model Crealis, který spadá do konceptu Bus Rapid Transit.

Se svým osobitým konceptem technologie a designu je model Crealis, vyvinutý značkou IVECO BUS pro městskou mobilitu, vystaven ve francouzském Saint-Étienne do konce července 2022. Tato putovní výstava sdružuje automobilový průmysl, designéry a členy Kreativních měst designu UNESCO – Detroit, Geelong, Graz, Kortrijk, Puebla, Saint-Étienne a Turín – aby se podělili o své zkušenosti a vize o budoucí mobilitě.

Crealis koncept Bus Rapid Transit zapadá do témat výstavy „Around Autofiction“, která je navíc obohacena o workshopy na téma mezinárodní mobility, sociální, politické a ekologické problematiky a územní záležitosti. Vystavované objekty a videa jsou výsledkem práce designérů, společností, výzkumných pracovníků, studentů a uživatelů na téma „mobilita budoucnosti“.

„Jak můžeme skloubit hluboce zakořeněnou kulturu mobility s novými existenčními výzvami? Jak vážně berou tuto situaci návrháři? Čelíme různým scénářům, různým směrům. Motorová vozidla bývají předmětem diskuze, už se nejedná pouze o osobní majetek! Jakým směrem se tedy dále ubírat?“, takováto a další témata jsou probírána na výstavě, které se účastní i Crealis značky IVECO BUS.

Koncept Crealis High Service Level představuje konkrétní řešení dopravních problémů na základě 3 pilířů, kterými jsou: osobitý design, služba a respekt k životnímu prostředí.

Po designové stránce Crealis těží z dynamického vzhledu a špičkových povrchových úprav pro ještě větší pohodlí a kvalitnější služby cestujícím. Vynikající dostupnost pro všechny, komfort a atraktivitu zajišťuje hned několik prvků: kryty kol a kapota střechy, velká prosklená plocha pro průchod přirozeného světla, průhledné střešní průlezy, sedadla s průsvitnými opěradly, čalounění na přání zákazníka atd.

Osmnáctimetrový Crealis pro frekventované linky s rychlou jízdou ve vyhrazených BUS pruzích pojme velké množství cestujících. Koncept Bus Rapid Transit může být zaveden kdekoliv bez ohledu na komplexnost městského prostředí. Je k dispozici ve verzi na zemní plyn, který je stoprocentně kompatibilní s biometanem, pro snižování znečištění ovzduší a hluku. Je ideální v oblastech s výrobou nízkouhlíkové lokální energie prostřednictvím metanizérů na venkově nebo metanizací kalu z čistíren odpadních vod ve městech.

Plně elektrický autobus Crealis "In-Motion-Charging" měl světovou premiéru na výstavě IAA v Hannoveru v Německu v září 2018, kde získal titul „Udržitelný autobus roku 2019“ v kategorii „Urban“. Je vyráběn ve Francii, v továrně IVECO BUS v Annonay (Ardèche) nedaleko Saint-Etienne.

Díky výstavě „Around Autofiction – Mobilita budoucnosti s UNESCO kreativními městy designu“ podporuje Cité du Design v Saint-Etienne úvahy a spolupráci v oblasti mobility budoucnosti na mezinárodní úrovni.

IVECO BUS


IVECO BUS na putovní výstavě Around Autofiction ve Francii
Se svým osobitým konceptem technologie a designu je model Crealis, vyvinutý značkou IVECO BUS pro městskou mobilitu, vystaven ve francouzském Saint-Étienne do konce července 2022. Foto Iveco Bus