IVECO BUS a Otokar podepisují dohodu o výrobě
IVECO BUS a Otokar podepisují dohodu o výrobě. Foto zleva: Serdar Görgüç, General Manager of Otokar; Gerrit Marx, President Commercial & Specialty Vehicles at CNH Industrial; Cenk Çimen, Automotive Group President of Koç Holding; Sylvain Blaise, Head of the Global Bus Division at CNH Industrial. Foto Iveco Bus

Modely IVECO BUS určené zejména pro trhy ve východní Evropě, Africe, na Středním Východě a v Asii budou vyráběné v závodech Otokar Otomotiv v turecké provincii Sakarya.
Modely IVECO BUS určené zejména pro trhy ve východní Evropě, Africe, na Středním Východě a v Asii budou vyráběné v závodech Otokar Otomotiv v turecké provincii Sakarya.
IVECO BUS (značka skupiny CNH NV (NYSE: CNHI / MI: CNHI), podepsal 25. února dohodu s významným tureckým výrobcem autobusů – firmou Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş (IST: OTKAR) o místní výrobě produktů pod značkou IVECO BUS realizovanou v závodech v turecké provincii Sakarya.

Toto smluvní partnerství zahrnuje stávající modely v portfoliu IVECO BUS určené pro mezinárodní distribuci, stejně jako výrobu modelu specificky dodávaného pro trhy ve východní Evropě, Africe, na Středním východě a v Asii. Modely budou poháněny motory dodávanými sesterskou firmou FPT Industrial, z nichž první kusy mají být vyrobeny v roce 2021.

Prostřednictvím této dohody se IVECO BUS snaží rozšířit své výrobní kapacity a současně tím potvrzuje, že všechny své pravidelné pracovní činnosti udržuje na svých stávajících výrobních místech, kde se její současné a budoucí modelové generace budou nadále vyvíjet a vyrábět.

„Z tohoto nového partnerství, které otevírá cestu k mnoha příležitostem pro naše podniky, jsme velmi nadšeni," konstatoval Sylvain Blaise, Head of the Global Bus Division CNH Industrial. „Díky této spolupráci budeme moci zvýšit naše výrobní kapacity, abychom mohli reagovat na současnou a budoucí poptávku na trhu a také podpořit náš trvalý růst, což nám dává skvělou příležitost ke spolupráci na budoucí expanzi portfolia. Díky téměř šedesátiletým zkušenostem a špičkovým odborným znalostem personálu společnosti Otokar v oblasti konstrukce a výroby autobusů, společně se servisní sítí IVECO BUS a veškerými přidruženými službami, jež tvoří základní pilíře struktury DNA společnosti IVECO, získáváme jistotu, že naši zákazníci budou i nadále dostávat špičková a ekologicky udržitelná dopravní řešení při zachování nejlepších výkonových parametrů v dané třídě, a také vysoké kvality se zohledněním aspektu celkových nákladů spojených s vlastnictvím vozu. Navíc toto partnerství bude moci využívat inovační budoucí technologie hnacích soustav vyvíjených ve společnosti FPT Industrial.”

„Jsme potěšeni, že kromě našich značkových autobusů Otokar, můžeme v našem závodě v Sakarya zavést také výrobu modelů IVECO BUS. Jsme náležitě hrdi, že technologie, konstrukční řešení a výrobní procesy společnosti Otokar jsou touto renomovanou značkou v oblasti hromadné osobní dopravy uznávány,“ prohlásil Serdar Görgüç, generální ředitel společnosti Otokar. „Využití našich stávajících zařízení k výrobě modelů IVECO BUS umožní našemu závodu fungovat ještě výkonněji a efektivněji. I když nadále budeme naše autobusy nabízet na všechny možné trhy a expandovat po celém světě, považujeme tuto dohodu o výrobě a dodávkách za strategicky velmi důležitý první krok v dlouhodobé spolupráci.“

CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) je světový lídr v sektoru kapitálového zboží s dlouhou zkušeností v průmyslu, širokou řadou produktů a celosvětovým zastoupením. Každá z jednotlivých značek patřících do společnosti je významnou mezinárodní silou ve svém průmyslovém sektoru: Case IH, New Holland Agriculture a Steyr pro traktory a zemědělské stroje; Case a New Holland Construction pro stavební stroje; Iveco pro užitková vozidla; Iveco Bus a Heuliez Bus pro autobusy a autokary; Iveco Astra pro stavební vozidla a vozidla do lomů; Magirus pro hasičská vozidla; Iveco Defence Vehicles pro ochranu a civilní obranu; a FPT Industrial pro motory a převodovky. Více informací naleznete na firemních webových stránkách: www.cnhindustrial.com

Otokar (IST: OTKAR) byl založen v roce 1963 v době, kdy byly v Turecku zahájeny industrializační a modernizační iniciativy na výrobu prvních meziměstských autobusů v zemi. Společnost Otokar, provozuje výrobní závod s plochou 552 000 m2 v Arifiye, Sakarya s 2 000 zaměstnanci. Nabízí řešení přizpůsobená potřebám svých zákazníků pomocí vlastní technologie, designu a aplikací. Autobusy se značkou Otokar v současné době přepravují miliony cestujících ve více než 50 zemích po celém světě. Otokar je součástí skupiny Koç (IST: KCHOL), jedné z největších a nejúspěšnějších skupin v Turecku a v regionu s více než 100 společnostmi, 90 000 zaměstnanci a 10 000 dílerů, agentur a poprodejních služeb. Společné příjmy skupiny


Iveco