Italský dálkový dopravce posiluje flotilu i linky
Flotila Itabus je složená ze 70 luxusních autokarů MAN a NEOPLAN. Foto Itabus

Itabus pět měsíců po svém příchodu na trh dálkové autobusové dopravy v Itálii rozšiřuje flotilu o 20 nových autokarů NEOPLAN Skyliner.
Itabus pět měsíců po svém příchodu na trh dálkové autobusové dopravy v Itálii rozšiřuje flotilu o 20 nových autokarů NEOPLAN Skyliner.
Soukromá společnost Itabus od 27. května 2021 jezdí na italských silnicích se šestinou vozového parku. Z plánovaných 300 autobusů, všechny od MAN, měl v provozu zatím 50 autobusů NEOPLAN Skyliner a MAN Lion’s Coach. Minulý týden přijelo dalších 20 NEOPLAN Skyliner.
A objednáno už je 30 dalších dvoupodlažních vozů s dodáním začátkem roku 2022. Pro MAN jde o jednu z největších objednávek Skylineru vůbec.

Rozšíření flotily jde ruku v ruce s nárůstem sítě. K dispozici bude 9 nových destinací: spojení měst Asti a Alessandria na severu v oblasti Piemontu, Brescia, Mantova, Cesena, Giulianova-Mosciano Sant'Angelo, letiště Řím Ciampino, Massafra a Taranto. Kromě nových míst dopravce posiluje současné spojení. Denně zabezpečí více než 2 tisíce spojů. Nové linky vzniknou na strategických trasách jako je Řím-Turín (12 spojů denn) a Neapol-Turín (6).

Od 2. prosince také navýší současné spojení mezi Římem a Milánem na 30 denně (oproti současným 14), 8 mezi Milánem a Turínem a 54 mezi Neapolí a Římem (oproti 34 současným).

Mezi hlavní cíle Itabus patří "přiblížit jih k severu země a zlepšit dopravní síť na jihu". Od prosince významně posílil na jihu a zároveň vytvořil strategická spojení pro obsluhu hlavních průmyslových a univerzitních center v oblasti Turína, Milána, Asti, Alessandria, Mantua, Brescia, Verona Bologna a dalších.

Pokračujeme v naší cestě růstu po celé zemi. Příjezd dalších 20 autobusů nám dá příležitost k navýšení sítě a frekvencí,“ řekl Francesco Fiore, generální ředitel Itabus. „ Jsme teprve na začátku, ale již dostáváme pozitivní odezvu z trhu a vidíme silnou poptávku po dopravě. Úspěch máme také díky silnému digitálnímu zaměření společnosti, zaměřujeme se na mladé cestovatele a integraci dálkové dopravy s různými možnostmi mikromobility a intermodality. Víme, jak je dnes důležité nabízet kompletní cestovní balíček, a proto zavádíme doplňkové služby, jako je sdílená mobilita automobilů, jízdních kol a skútrů. To vše díky speciálním partnerstvím." K jeho úspěchu také zřejmě přispívá nabídka různých speciálních slev na jízdné.