INTERREG EfficienCE zve na závěrečnou konferenci

Pozvánka na konferenci 10. června 2022 v Lipsku
Pozvánka na konferenci 10. června 2022 v Lipsku
Projekt EfficienCE financovaný z evropského programu Interreg CENTRAL EUROPE pomalu vrcholí. Cílem programu je snížit uhlíkovou stopu veřejné dopravy, a to prostřednictvím vypracování plánovacích a finančních strategií a akčních plánů, realizací pilotních akcí a též vytváření nástrojů a školení pro plánování a provozování nízkouhlíkové infrastruktury.

Zkušenosti subjektů zapojených do projektu budou prezentovány na závěrečné konferenci, jež je připravována na pátek 10. června v německém Lipsku. Více informací včetně programu.

V rámci projektu vznikly různé pilotní inovace, a to napříč Evropou. Českou republiku v projektu zastupují Plzeňské městské dopravní podniky, které testovaly bateriovou napájecí stanici („buffer storage station“) pro zlepšení napájení trolejbusových tratí (o ní jsme už informovali dříve). Cílem stanice je zejména vykrývání odběrových špiček energií akumulovanou v bateriích. Jiří Kohout, který bude PMDP na konferenci reprezentovat, dále baterii představí v kontextu bateriových trolejbusů „In-motion-charging“.

Kromě Plzně se projektu pilotních inovací zapojila maďarská Budapešť, polská Gdyně, slovinský Maribor či rakouská Vídeň. Více podrobností o jednotlivých pilotních akcích na této stránce.


INTERREG EfficienCE zve na závěrečnou konferenci
V rámci projektu INTERREG EfficienCE vznikla v Plzni na obratišti Sídliště Bory bateriové stanice. Ta se následně podrobila intenzivnímu testování.