ICOM transport do konce roku pořídí 72 nových autobusů
Do konce roku přijede do společností ICOM transport 72 nových autobusů Mercedes a SETRA. Foto ICOM transport

Pravidelná obnova zahrnuje 12 autobusů značky Mercedes Benz Intouro a 60 nízkopodlažních vozů SETRA 415 LE Business, 30 nich ve standardech PID.
Pravidelná obnova zahrnuje 12 autobusů značky Mercedes Benz Intouro a 60 nízkopodlažních vozů SETRA 415 LE Business, 30 nich ve standardech PID.
První nový autobus, který posílí vozový park koncernu ICOM transport, už je v Jihlavě. Do konce roku jich dorazí dalších jedenasedmdesát. Autobusy budou nasazeny do regionální dopravy napříč celým koncernem.

ICOM transport se drží trendu, kdy má nejmladší vozový park v České republice. Konec letošního roku tak bude ve znamení jeho obnovy. V rámci ní získají společnosti 12 autobusů značky Mercedes Benz Intouro a 60 nízkopodlažních vozů SETRA 415 LE Business. Velkou novinkou je dodávka 30 vozidel SETRA v barevném provedení a standardu Pražské integrované dopravy (PID). Všechny vozy samozřejmě splňují nejpřísnější emisní normy EURO 6.

Jak Setra, tak i Intouro mají moderní vybavení, které zahrnuje klimatizaci, komfortní vysoké sedačky a dvojité bezpečnostní zasklení bočních skel. Pro cestující jsou k dispozici i USB porty pro nabíjení mobilních zařízení. Nízkopodlažní Setry jsou navíc bezbariérové, takže umožňují snadné nastupování i vystupování. Autobusem Setra bude moci cestovat až 79 pasažérů z toho 45 sedících. Intouro pojme až 81 cestujících, přičemž 49 míst na sezení.

Zdroj: ICOM transport