FlixMobility se připravuje na budoucnost

Mateřská společnost FlixBus a FlixTrain mění po více než deseti letech právní formu na evropskou společnost a restrukturuje vedení. Cílem je pokračující expanze.
Reklama
Mateřská společnost FlixBus a FlixTrain mění po více než deseti letech právní formu na evropskou společnost a restrukturuje vedení. Cílem je pokračující expanze.
FlixMobility podle svých slov změnou své právní formy z německé společnosti s ručením omezeným (GmbH) na evropskou společnost - FlixMobility SE - směřuje do budoucna. Po více než deseti letech od založení mění také vedení. Nový finanční ředitel přichází do silniční a železniční dopravy z oboru letectví. Důvodem změn jsou aktivity v mnoha zemích a cílem další silná expanze. „Restrukturalizací se společnost zaměří na své ambiciózní cíle založené na své vizi nabízet udržitelnou a dostupnou mobilitu po celém světě,“ uvedla FlixMobility.

V současnosti FlixMobility provozuje expresní autobusy pod názvem FlixBus v řadě evropských zemí a v Severní a Jižní Americe. Na podzim začala spolupráce se severoamerickou autobusovou společností Greyhound. Vlaky FlixTrain jezdí v Německu a Švédsku.

I nyní se bude vedení společnosti skládat ze tří lidí. Generálním ředitelem bude André Schwämmlein, který je jedním ze zakladatelů. Bude zastávat obchodní a komunikační funkci FlixBus  a FlixTrain. Kromě toho bude odpovědný za vztahy s vládami a úřady a také za otázky udržitelnosti.

Daniel Krauss jako CIO bude zodpovědný za oblasti technologií a personální otázky. Jde o klíčovou pozici ve FlixMobility, která své  podnikání postavila na vyspělé IT platformě.

Christoph Debus, bývalý generální ředitel společnosti Thomas Cook Group Airlines a naposledy finanční ředitel velké německé charterové letecké společnosti Condor, převezme na začátku března 2022 pozici finančního ředitele (CFO). Odpovědný bude za veškeré finanční a právní funkce ve společnosti. Nahradí Christiana Rummela, který společnost opouští.

Jochen Engert, který společnost spolu s André Schwämmleinem a Danielem Kraussem založil a vedl jako jeden z výkonných ředitelů, tuto pozici opouští a 1. dubna se stává členem dozorčí rady FlixMobility. Předsedou dozorčí rady je Achim Berg.

"V budoucnu bych rád přispěl svými zkušenostmi zakladatele a generálního ředitele společnosti prostřednictvím dozorčí rady a zajistil tak, aby Flix zůstal věrný svým kořenům a i dál činil správná strategická rozhodnutí," řekl Jochen Engert.

SE v názvu společnosti znamená tzv. evropskou společnost (Societas Europea). Jedná se o typ akciové společnosti, která umožňuje provozovat své podnikání v různých zemích EU podle stejných pravidel. Forma má podle EU několik výhod, mimo jiné může společnost podnikat ve více zemích pod jednou značkou aniž by musela zakládat dceřiné společnosti v různých zemích. Evropské společnosti mají větší mobilitu v rámci jednotného trhu a jednotný systém pro zapojení zaměstnanců do řízení podniku.