FlixBus připojuje do své autobusové sítě Rusko
FlixBus nabízí nově mezinárodní i vnitrostátní spojení v Rusku: z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu. Foto FlixBus

Po Evropě a USA FlixBus podniká první kroky v Rusku, nabízí mezinárodní i vnitrostátní spojení z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu.
Po Evropě a USA FlixBus podniká první kroky v Rusku, nabízí mezinárodní i vnitrostátní spojení z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu.
FlixMobility přichází se svým obchodním modelem do Ruska. První mezinárodní spojení bude otevřeno již 3. září. Linka následuje po zkušebním provozu na vnitrostátní trase, který byl zahájen v polovině července. Toto spojení bude také součástí nabídky ruského FlixBusu. Obě nové linky představují první krůčky společnosti FlixBus na ruském trhu. Umožní tamějším  zákazníkům cestovat v největší síti meziměstských autobusů na světě. Kombinace ekologického, cenově dostupného a komfortního cestování za dodržovánís vysokých bezpečnostních standardů se společnosti již velmi osvědčila v celé Evropě a v USA.

André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti FlixBus, uvádí: "V kontextu našich kroků v rámci globální expanze je pro nás Rusko velmi zajímavou zemí. Nejdříve propojíme ruská města s naší současnou sítí. Od léta roku 2020 jsou součástí našich evropských spojení i pobaltské země a nyní se rozšiřujeme dále na východ a propojujeme Pobaltí s Ruskem, abychom nabídli všem zájemcům cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování."

Malý tým společnosti FlixBus již v Moskvě pracuje. Vede ho Alexej Savkin, který bude bude mít na starosti rozvoj obchodu a rozšiřování provozu. Cílem společnosti je zahájit brzy další mezinárodní spojení z největších ruských měst, a to konkrétně do pobaltských zemí.  
 
Po Evropě a Spojených státech amerických FlixBus nabízí mezinárodní i vnitrostátní spojení v Rusku: z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu. Alexej Savkin, generální ředitel společnosti FlixBus Russia: "Přidáním nových linek do sítě FlixBusu z Petrohradu nabízíme Rusům ekologické a vysoce kvalitní alternativu mobility. Díky rozšíření cenově dostupných možností cestování mohou ruští zákazníci používat celou globální síť FlixBus. Zpočátku se jednoznačně zaměříme na rozšíření spojení na mezinárodní úrovni, ale v dlouhodobém horizontu chceme mít pro ruské cestující odpovídající mezinárodní i vnitrostátní nabídku."

Již v roce 2016 společnost spustila ruské webové stránky a informace o jízdenkách pro rusky mluvící zákazníky cestující po Evropě. Nyní poskytuje ruským zákazníkům plný přístup k  cestování v celosvětové síti FlixBus.