FlixBus pojede nově ze Salzburgu až do Liberce
FlixBus od 5. března prodlouží svoji linku Salzburg - Praha až do Liberce. Linka pojede zatím od čtvrtka do neděle. Od května denně. Linku provozuje UMSE ( UMBRELLA Services s.r.o., která od 1. 1. 2023 změnila obchodní název). ©UMSE

FlixBus od 5. března prodlouží svoji linku Salzburg - Praha až do Liberce. Linka pojede zatím od čtvrtka do neděle. Od května denně. Na jaře pojede z Liberce přímým spojem do Budapešti.

FlixBus od 5. března prodlouží svoji linku Salzburg - Praha až do Liberce. Linka pojede zatím od čtvrtka do neděle. Od května denně. Na jaře pojede z Liberce přímým spojem do Budapešti.

Z Liberce vyjíždí od 5. března 4 dny v týdnu: ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli, z autobusového nádraží Liberec (5:00), staví v Praze na Černém mostě (6:15), v Praze na Florenci (6:50), v Českých Budějovicích (9:10) a v Českém Krumlově (9:40), v Rakousku zastavuje v Linci na Industriezeile (11:05) a do Salzburu Süd přijíždí ve 13:00. Spojení tak mohou využít výletníci směřující do Budějovic a Krumlova, příjezd do rakouských stanic je stanovený s ohledem na dobrý přestup na další linky například z Lince do Pasova či Vídně, nebo ze Salzburgu do Innsbrucku a Mnichova. Opačným směrem jede autobus ve stené dny, odjíždí ze Salzburgu Süd (15:00) následuje stanice Linz Industriezeile (16:50), dále již v Českém Krumlově (18:10), Českých Budějovicích (18:40) a Praze Florenci (20:55), Praze Černém mostě (21:30) a ukončí jízdu ve 22:50 na libereckém autobusovém nádraží. Cena jízdenky z Liberce do Lince začíná na 399 korunách, z Liberce do Salzburgu na 599 korunách. Jízdenky z Prahy budou startovat od 349 Korun do Lince a od 499 Korun do Salzburgu.

Od května bude linka v provozu každý den v týdnu. Pro FlixBus bude linku provozovat liberecký autobusový partner UMSE (dříve UMBRELLA Services). „Jsem hrdý, že propojení Liberce s Evropou se díky Flixu dále posiluje. Jde o domovskou stanici našeho významného partnera i o turisticky zajímavé město. Věřím, že si cestu do Liberce najdou další cestovatelé. Můžeme předestřít, že od dubna bude Liberec na přímém spojení s dalším hlavním městem Evropy, Budapeští. Těšit se Liberečtí mohou i na další propojení se Saskem a Berlínem,“ uvádí další plány pro Liberec ředitel FlixBusu CZ Pavel Prouza. Liberec je již nyní dosažitelný přímými linkami z Berlína a Vídně.