FlixBus otevírá tři nové linky z Ukrajiny do Polska a České republiky
Autobus FlixBus před válkou na Ukrajině v Oděse. Foto FlixBus

Od poloviny prosince zahájí FlixBus provoz tří mezinárodních linek z Ukrajiny: Vinnycja - Varšava, Ivano-Frankovsk - Poznaň a Poltava – Kyjev - Praha. Obnoven bude také provoz na lince Plzeň - Oděsa.

Od poloviny prosince zahájí FlixBus provoz tří mezinárodních linek z Ukrajiny: Vinnycja - Varšava, Ivano-Frankovsk - Poznaň a Poltava – Kyjev - Praha. Obnoven bude také provoz na lince Plzeň - Oděsa.

Na linky jsou vypravovány zelené autobusy FlixBus vybené podle obvyklého standardu.  Linku N3271: Poltava - Kyjev - Lvov - Krakov – Praha pro FlixBus provozuje nový autobusový partner Leon Pol Trans.

Do sítě FlixBus přibývá propojení z Ukrajiny do Moldavska: na platformě FlixBus byl zahájen prodej jízdenek na partnerskou linku dopravce Trans City z Kyjeva do Kišiněva. Celá trasa linky CUA886: Kyjev - Žytomyr - Berdychov - Vinnycja - Mohyliv-Podilskyi - Jeďinec - Balti - Orhei - Kišiněv - letiště Kišiněv.

Autobusy firmy Trans City postrádají obvyklé celozelené polepy FlixBusů, do sítě je zapojuje zelená nálepka "in cooperation with FlixBus". Z Kišiněva se mohou cestující vydat do hlavního města Rumunska přestupem na další partnerský spoj společnosti FlixBus na trase Kišiněv-Bukurešť. Linka Kišiněv-Bukurešť je provozována ve spolupráci s místním dopravcem Gal Spedition.

Linky v současné době nejsou určeny pro podporu turismu, takové cesty se zatím nedoporučují. "Ukrajinská síť FlixBusu nebyla nikdy tak silná jako nyní - 14 linek vyjíždějících ze 13 ukrajinských měst," komentuje Michal Lehman, ředitel FlixBusu pro Ukrajinu, Polsko a Pobaltí, "Chceme, aby si každý Ukrajinec, který se dnes těžce rozhoduje pro cestu do Evropy, mohl koupit jízdenku za přijatelnou cenu a měl jistotu, že cestuje pohodlným autobusem s v Evropě běžným vybavením.“

Od 7. prosince se v plné délce bude obnovovat linka z Plzně do Oděsy. Ta doposud končila v městě Vinnycja. Nyní se vrací až do přístavního města Oděsa. Spoj pojede pěkrát týdně. Z Plzně v pondělí, úterý, čtvrtek, pátek a sobotu, v opačném směru v pondělí, středu, čtvrtek, sobotu a v neděli. Autobusovým partnerem na této lince je společnost RegaBus.

Od začátku rozsáhlé války na Ukrajině společnost FlixBus zahájila již 6 nových linek z Ukrajiny do Evropy. Celkem provozuje 14 linek z Ukrajiny do 5 evropských zemí: Polska, České republiky, Maďarska, Slovenska a Rakouska.

Jízdenky FlixBus lze rezervovat online na webu nebo prostřednictvím mobilní aplikace dopravce.