Flix rozšiřuje mezinárodní síť, propojuje USA s Kanadou i Evropu s Tureckem
2. června vyjedou autobusy pod značkou FlixBus mezi Evropou a Tureckem. Autobusy tureckého dopravního partnera FlixBusu Kamil Koç za 10 hodin propojí rumunskou Bukurešť a turecký Istanbul (v opačném směru už 1. června). Foto FlixBus

První přímý autobusový spoj mezi USA a Kanadou vyjel 10. května na trase New York City-Toronto. Na začátku června startuje přímá linka z Rumunska do Turecka. Zelené vlaky poprvé přejedou hranice Švýcarska.

První přímý autobusový spoj mezi USA a Kanadou vyjel 10. května na trase New York City-Toronto. Na začátku června startuje přímá linka z Rumunska do Turecka. Zelené vlaky poprvé přejedou hranice Švýcarska.

FlixBus navazuje na dubnovou expanzi, kdy jeho autobusové spoje vyjely v Kanadě poprvé, v květnu nově propojuje Spojené státy americké a Kanadu. Novinkou v síti dopravce je i první přímé spojení Evropy s Tureckem na trase Bukurešť-Istanbul, které startuje 2. června. Rozšíření sítě chystá i na kolejích – vlaky FlixTrain poprvé vyjedou do Švýcarska.

FlixBus se aktuálně řadí mezi nejrychleji rostoucí poskytovatele meziměstské autobusové dopravy na trhu v Severní Americe, uvádí dopravce v tiskové zprávě. Ve své expanzi pokračuje spuštěním přeshraničních spojů mezi Kanadou a USA na trase New York City-Toronto, které poprvé vyjely 10. května.

Koncem května spustí další spojení mezi Buffalem a Torontem a také Vancouveru s destinacemi na severozápadě USA, jako je Seattle nebo Portland.

Expanze v Evropě, první spoje do Turecka

Nových dálkových spojů se zákazníci FlixBusu dočkají i v Evropě. Vůbec poprvé propojí zelené autobusy Evropu s Tureckem, a to na trase mezi rumunskou Bukureští a tureckým Istanbulem. Autobusy tureckého dopravního partnera FlixBusu Kamil Koç na této trase vyjedou 2. června.

S téměř stoletou zkušeností v oblasti dopravy se Kamil Koç, společnost založená v roce 1926, připojila k celosvětové síti FlixBus v roce 2019. Z Istanbulu je tak možné dále cestovat do šedesátky dalších destinací jako Ankara, Bursa, Antalya, Kusadasi nebo Izmir.

Vlaky FlixTrain poprvé vyjedou i do Švýcarska


V oblasti železniční dopravy chystá Flix v Evropě rekordní nabídku spojů. V nadcházejících týdnech spustí tři nové linky a jeho vlaky poprvé přejedou hranice do Švýcarska. Od 23. června mohou cestující v Německu využít přímé spojení Berlín-Basilej, na trase budou vlaky stavět i v zastávkách Karlsruhe, Baden-Baden, Offenburg, Freiburg, Wiesloch, Bad Hersfeld a Weil am Rhein.

V rámci německé vnitrostátní přepravy zavedl FlixTrain od 19. května nové vlakové spojení ze Stuttgartu do Hamburku se zastávkami mimo jiné v Heidelbergu, Frankfurtu, Kasselu a Hannoveru. Síť vlaků FlixTrain pokrývá celkem 70 destinací.