Flix odhaluje plány na zahájení provozu v Indii

Po Evropě, Americe a Turecku chce FlixBus přinést svůj obchodní model v průběhu roku 2024 na jeden z největších autobusových trhů na světě. V druhé polovině letošního roku vyjede v Chile.

Po Evropě, Americe a Turecku chce FlixBus přinést svůj obchodní model v průběhu roku 2024 na jeden z největších autobusových trhů na světě. V druhé polovině letošního roku vyjede v Chile.

Vzhledem k tomu, že autobusy tvoří páteř dopravy v Indii a místní trh je větší než Evropa, Turecko a Severní Amerika dohromady, vidí společnost Flix v tomto regionu obrovský potenciál pro růst.

"Flix bude jako rostoucí společnost v celosvětové expanzi pokračovat. Jsem nadšený, že se mohu podělit o novinku, že Indie se připojí k síti Flix jako 42. země světa. Naším posláním je nabízet dostupné a udržitelné možnosti cestování pro každého a v Indii vidíme po takových službách značnou poptávku,“ - říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix – „Jsme přesvědčeni, že náš jedinečný obchodní model spolupráce s místními malými a středními autobusovými partnery a naše technologie pro plánování, rezervační operace a cenotvorbu budou i v Indii úspěšným řešením. Díky našemu zaměření na standardizaci a bezpečnost vybudujeme nejkonkurenceschopnější autobusovou síť v tomto regionu. Jsme ochotni významně investovat do místního trhu, vytvářet pracovní místa a naším cílem je zaujmout vedoucí postavení na trhu.“

Jeden celosvětový standard a o obchodní model přinesla společnost Flix do 40 zemí na čtyřech kontinentech. Vstup na nové trhy podle ní prokazatelně zvyšuje standardy, vytváří konkurenční nabídku na trhu a spolehlivější výběr pro zákazníky. Rostoucí poptávka po udržitelných a bezpečných možnostech hromadného cestování v Indii, kde výrazně rostou systémy online rezervací, byla definována jako klíčová podmínka úspěchu společnosti Flix na tomto trhu. Se svými požadavky na vybavení autobusů zaručuje stejnou kvalitu služeb, pohodlné cestování a úroveň bezpečnosti ve všech vozidlech. Průměrné stáří autobusů v globální flotile FlixBusu se odhaduje na 4-5 let.