Ebusco získalo třetí smlouvu ve Švédsku
S novou objednávkou bude pro Svealandstrafiken dodáno 36 kloubových autobusů Ebusco 3.0. Foto: Ebusco

V druhé polovině příštího roku se flotila kloubových autobusů Ebusco 3.0 ve flotile Svealandstrafik zvýší na 36 vozidel. 

V druhé polovině příštího roku se flotila kloubových autobusů Ebusco 3.0 ve flotile Svealandstrafik zvýší na 36 vozidel. 

Objednávka na třináct 18 metrových elektrických autobusů od provozovatele veřejné dopravy v regionech Västmanland a Örebro následuje po první zakázce na elektrické autobusy Ebusco 3.0 na švédském trhu. V tomto roce jde o třetí objednávku pro nizozemské Ebusco ve Švédsku.

V červnu zadala Sveaalandtrafiken první objednávku na 23 18metrových autobusů, s další dodávkou se počet autobusů Ebusco 3.0 v druhé polovině roku 2023 zvýší na 36 vozidel. Smlouva obsahuje i opci na nákup 5 dalších kloubových autobusů s dodací lhůtou nejpozději do konce roku 2025.

Jonas Helsner, obchodní ředitel Nordics ve společnosti Ebusco, komentuje: „Na konci října jsme byli přítomni na veletrhu Persontrafik ve Stockholmu, kde jsme se setkali s mnoha provozovateli a úřady ze Švédska a dalších severských zemí a představili lehké a inovativní Ebusco 3.0. Kromě vnějšího designu a prostorného interiéru měly úspěch také údaje o spotřebě energie, které jsme mohli ukázat v našem systému správy vozového parku v reálném čase. Je skvělé, že pozitivní zpětná vazba posílila naši regionální pozici."

18 m Ebusco 3.0 s kapacitou pro 160 osob je vybaveno bateriemi Ebusco LFP o kapacitě 350 až 500 kWh, které umožňují maximální dojezd až 575 km. Baterie jsou instalované v podlaze kompozitního autobusu a dobíjí se pouze přes noc.