Ebusco získala první objednávku na e-busy pro švédský trh
Elektrické autobusy se vyrábí v novém závodě Ebusco v Deurne. Výrobce právě získal zakázku do další země. Poprvé do Švédska. Foto Ebusco

Flotila kloubových Ebusco 3.0 bude příští rok v provozu ve Västmanlandu a Örebro Län pod hlavičkou Svealandstrafiken.
Flotila kloubových Ebusco 3.0 bude příští rok v provozu ve Västmanlandu a Örebro Län pod hlavičkou Svealandstrafiken.
Nizemský výrobce Ebusco podepsal smlouvu se Svealandstrafiken ve Švédsku na 23 18metrových autobusů Ebusco 3.0, které budou dodány v druhé polovině roku 2023. Jde o první smlouvu Ebusco ve Švédsku, počet zemí s autobusy Ebusco na silnicích se zvýšil na osm.

Svealandstrafiken, provozovatel veřejné dopravy vlastněný regionem Västmanland a regionem Örebro Län, je zodpovědný za autobusovou dopravu s více než 65 000 cestujícími denně. Většinu autobusových linek zajišťuje přímo Svealandstrafiken, některé linky subdodavatelé.

Peter Bijvelds, generální ředitel společnosti Ebusco: "Jsme velmi rádi, že rozšíříme naši stopu ve Scandinávii. Začátkem tohoto roku jsme najali Jonase Helsnera jako našeho specializovaného obchodního ředitele pro severské země. Tato zakázka ve Švédsku je dalším krokem v rámci naší expanzní strategie. Těšíme se, že našim novým zákazníkům v nové zemi poskytneme náš revoluční Ebusco 3.0 a těšíme se na další podporu očekávaného růstu autobusů s nulovými emisemi a souvisejících EV řešení ve Švédsku."

Nizozemský výrobce byl nedávno vybrán jako dodavatel e-busů Deutsche Bahn v Německu, jeho e-busy jezdí také v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem a od letošního roku také v Berlíně. Velkými trhy je také Nizozemsko a země Skandinávie.