Druhý největší výrobce autobusů v Česku na vzestupu.
Novinka SOR NB 18 CITY se chystá do sériové výroby.

V roce 2006 společnost SOR Libchavy vyrobila a prodala rekordních 410 autobusů, což představuje více než 60% nárůst produkce oproti roku 2005.
Reklama
V roce 2006 společnost SOR Libchavy vyrobila a prodala rekordních 410 autobusů, což představuje více než 60% nárůst produkce oproti roku 2005.
Téměř 50% vozů směřovalo na zahraniční trhy. Dařilo se více prodávat zejména na českém a slovenském trhu.

"Předpokládáme, že obrat společnosti v roce 2006 přesáhne 1,5 mld. Kč, což oproti roku 2005 znamená nárůst o jednu čtvrtinu. Společnost v současnosti zaměstnává již více než 430 pracovníků. K tomuto významnému posunu přispěly i rozsáhlé investice do výstavby nových výrobních prostor, do technologií a vybavení. V roce 2007 bude společnost v investicích pokračovat , a to nejen do výroby, ale i do oblasti prodejních a poprodejních služeb a skladových prostor. Hlavní investiční akcí roku 2007 je vybudování nové svařovny, " vysvětluje záměry společnosti Michal Kubasa ze SORu.

SOR pravidelně exportuje autobusy již do čtrnácti zemí světa, přičemž stále významnějším zahraničním trhem pro autobusy značky SOR je Slovensko. SOR posiluje svou pozici také v Rusku, a to zejména na Sibiři, kam dodává speciální autobusy s označením Arktik, vyhovující tamním náročným klimatickým podmínkám. Nový a velmi perspektivní trh se v loňském roce otevřel SORu v Litvě, Lotyšsku a Estonsku. V tomto teritoriu je o autobusy SOR velký zájem zejména z důvodu jejich příznivé ceny, dobré kvality a nízkých provozních nákladů.

Objevili se již také vážní zájemci o novinku v našem produktovém portfoliu, kloubový nízkopodlažní autobus SOR NB 18 CITY. Jeho prototyp byl poprvé úspěšně představen veřejnosti v červnu 2006 na veletrhu AUTOTEC v Brně. Sériová výroba bude započata ve druhé polovině tohoto roku.

"Pro rok 2007 si SOR předsevzal překonat metu 450 autobusů," dodává Michal Kubasa.
Firma SOR Libchavy spol. s r.o. je významným výrobcem autobusů v ČR. Vyrábí autobusy střední kategorie v délkách 9,5 m, 10,5 m a 12 m v provedení městském, meziměstském, turistickém, nízkopodlažním městském a nízkopodlažním meziměstském s obsaditelností od 25 až po 51 sedících cestujících. Firma vyrábí autobusy na základě vlastního vývoje a vlastní konstrukce.

Z TZ 15.1.200 SOR Libchavy spol. s r.o.

Na BUSportálu jsme přinesli mj. (fotografie z výroby):

Na návštěvě v SOR Libchavy - dynamicky se rozvíjejícím autobusovém výrobci.


Druhý největší výrobce autobusů v Česku na vzestupu.
SOR NB 18 CITY - detail kola.