Dopravní podnik Bratislava objednal dalších 94 nových autobusů
Nové SOR NS 12 splňující emisní normu Euro 6E nahradí až 14letá vozidla ve flotile DPB.

Po pozitivních zkušenostech v provozu přijede do Bratislavy dalších 30 kloubových vozů Otokar Kent. Ještě letos by měl dodat SOR i první sólo autobusy.

Po pozitivních zkušenostech v provozu přijede do Bratislavy dalších 30 kloubových vozů Otokar Kent. Ještě letos by měl dodat SOR i první sólo autobusy.

Bratislavský městský dopravní podnik (DPB) uzavřel v květnu loňského roku rámcovou smlouvu na dodání 70 kloubových autobusů Otokar Kent C. V rámci kontraktu objednal prvních 40 kusů, které postupně začátkem letošního roku zařadil do provozu.

"Na základě provedených testů a pozitivních zkušeností z provozu se DPB v krátké době rozhodl pro objednávku zbývajících 30 vozů, přičemž využil možnost doobjednat jeden kus kloubového autobusu navíc. Jde o nízkopodlažní vozidla vybavené nejmodernějšími technologiemi – informační systém s reálnými odjezdy, kamerový systém, barevné vnější displeje, WIFI, USB nabíječky, automatické počítání cestujícich, determální okna a výkonnou klimatizaci, která má v zimě funkci topení v prostoru pro cestující," uvedl Martin Chlebovec, mluvčí DPB.

V závěru roku 2021 DPB uzavřel také rámcovou smlouvu se SOR Libchavy na dodání 80 kusů nových krátkých autobusů (12 m) s totožnou moderní výbavou. Jedná se o dieselové autobusy SOR NS 12 Euro 6E. Na jejím základě v těchto dnech objednal prvních 63 vozidel.

"Dodací lhůta je v obou případech stanovena do 12 měsíců, v ulicích Bratislavy se mohou objevit i dříve," doplnil mluvčí DPB Martin Chlebovec.

Smlouvy na nízkopodlažní tramvaje se ŠKODA TRANSPORTATION a parciální trolejbusy se SOR ještě nebyly podepsány.